Διπλασιασμό των κρατουμένων

Νέα κέντρα κράτησης μεταναστών σχεδιάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Νέα κέντρα κράτησης μεταναστών σχεδιάζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα

Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων.

Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ηπειρο, ενώ η αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου.

Τα έξι κέντρα που λειτουργούν σήμερα έχουν χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Σήμερα λειτουργούν έξι κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο.

Σε αυτά τα κέντρα κρατούνται σήμερα στην Αμυγδαλέζα 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

  • απελαση τωρα!

    τερμα οι διαδικασιες και οι νομοι ειναι σαφεις και καποια στιγμη πρεπει να εφαρμοστουν... μπηκες παρανομα? δρομο απο κει που ρθες! αλλιως στους <> εταιρους μας! υπαρχει βεβαια και τριτη λυση...να τους παρουν σπιτια τους οι ντοπιοι δηθεν ανθρωπιστες να τους ταιζουν και να τους κοιμιζουν!!! να δειτε τι καλη παρεα κανουν σε κορες και συζυγους....οπως και ο λεβεντης στην Παρο, οπως και οι μαγκες που καθαρισαν την κοπελα στην Κορινθο! δεν μας φτανει η ντοπια εγκληματικοτητα θελουμε και μεταγραφες!!!! #0001

  • ταχύτερες διαδικασίες απέλασης

    Ας μην ξεχνάμε ότι λόγω του τεράστιου αριθμού των λαθρομεταναστών που τριγυρνούσαν στην Αθηνα, η Χ.Α. ανέβηκε τόσο πολύ. Οι έλληνες υπέφεραν από τις ληστείες, κλοπές κτλ και το κράτος αδρανούσε. Ετσι οι ψηφοφόροι στράφηκαν στη Χ.Α. Αρα ο μόνος τρόπος να ατονήσει το φαινόμενο της Χ.Α. είναι το κράτος να φροντίζει για την όσο πιο γρήγορη απέλαση των λαθρομεταναστών ή με συμφωνίες τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Επίσης αν οι εταίροι μας μας πτωχεύσουν ας τους πει κάποιος ότι θα ανοίξουμε τα συνορα και οι λαθρομετανάστες θα περάσουν στα δικά τους κράτη. Για να δούμε τότε τί ανθρωπισμό θα επιδείξουν, όταν θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα των λαθρομεταναστών. #0002

  • Ιστορία

    Ένας λαός που ξεχνάει, είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει την ίδια Ιστορία. Και στη Ναζιστική Γερμανία, έτσι ξεκίνησαν όλα και κάποιοι πουλούσαν πνέυμα με τις ψυχές των κατατρεγμένων ανθρώπων. Γιατί να μην τους δώσουμε άσυλο, αφού είναι από χώρες σε πόλεμο, να πάνε όπου θέλουν; Κανείς τους δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα του Φασισμού και του Ρατσισμού. #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (13)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη