Δεν πάει Σέρρες το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ποιες είναι οι πρώτες διορθώσεις στο σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ποιες είναι οι πρώτες διορθώσεις στο σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Αντιδρούν οι φοιτητές στο σχέδιο «Αθηνά»   (Φωτογραφία:  Motionteam )
in.gr audio player
Αθήνα
Υπό συνολική εξέταση βρίσκεται από το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο είναι ανοιχτό σε διορθώσεις, την ώρα που δήμαρχοι και πανεπιστημιακοί περνούν αυτές τις ημέρες το κατώφλι του υπουργείου στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης.

Το υπουργείο επανεξέτασε το θέμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και αποφάσισε τελικά να μη μεταφερθεί στις Σέρρες το τμήμα Μηχανολογίας και Οχημάτων και το τμήμα Ηλεκτρονικών του συγκεκριμένου ΤΕΙ.

Επίσης στις περιπτώσεις σπουδαστών ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται, θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό τμήμα και όχι από το καινούργιο τμήμα με το οποίο συγχωνεύεται.

Στο θέμα των μετεγγραφών είναι πιθανόν να δοθεί μια παράταση για τις υποψηφιότητες.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων σχολείων, στα οποία επιστρέφουν από φέτος οι εξετάσεις για την εισαγωγή από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμο και το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.

Τη Δευτέρα θα δοθούν στο υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο «Αθηνά» ενώ ήδη είναι γνωστές και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το θέμα οι οποίες και παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο μελετάει με προσοχή τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, ειδικά αυτή που αφορά την ομοσπονδιοποίηση και την πιο στενή συνεργασία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Έτσι, μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές Μαρτίου πιθανότατα θα είναι έτοιμο το σχέδιο «Αθηνά» ώστε να διαμορφωθεί και η τελική εικόνα του φετινού μηχανογραφικού.

Πάντως, όπως πιθανολογούν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις φέτος θα ανέβουν στην πλειονότητα των τμημάτων λόγω της αλλαγής στην χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

  • ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ.

    ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ...............ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ.ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ. ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ(ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ) ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. #0001

  • Ακόμα το συζητάμε?

    Αυτή τη στιγμή υπάρχει ΤΕΙ που η βάση του είναι 0,000001, δλδ γράφεις το όνομα σου και μπαίνεις!!!! Και ακόμα συζητάμε αν πρέπει να κλείσει??? Κανονικά βέβαια δεν έπρεπε να υπάρχει σχολή ανώτερη ή ανώτατη που να μπαίνεις με βαθμό κάτω από 12. Δεν χρειάζεται σε αυτή την χώρα να έχουν όλοι ένα πτυχίο του κ@@λου. Βάζουμε το Α στο ΤΕΙ το κάνουμε ΑΤΕΙ να ησυχάσουν οι ελληνάρες ότι όλοι έχουν πτυχιάρες, παίρνουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ ανάλογους μισθούς με τους πανεπιστημιακούς και όλα καλά!! Από όλα τα ΤΕΙ ζήτημα είναι να υπάρχουν 10 αξιόλογα. Τα άλλα όλα είναι της πλάκας και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Ας πούμε μια φορά σε αυτή την χωρά τα πράγματα με το όνομα τους... #0002

  • Σχεδιο Αθηνα

    Ένα ακόμη σχέδιο των κυβερνήσεων της χώρας που είναι φανερά επηρεασμένο από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την δημόσια εκπαίδευση . Ένα ακόμη νομοσχέδιο γραμμένο στο πόδι από κάποιους κομματάρχες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το προσωπικό τους όφελος , του αρχηγού τους και του κόμματος τους . Πως είναι δυνατόν να μεταφέρονται σχολές των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που οι σπουδαστές έχουν εισαχθεί με 13.500 μόρια σε αντίστοιχη σχολή των Σερρών που οι εισαγωγές έχουν γίνει με 8.000 μόρια τι θα απαντήσουν οι ανεγκέφαλοι υπεύθυνοι σε αυτά τα παιδιά που μόλις στέκονται στα πόδια τους σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο τους ρίχνουν μια και τους γκρεμίζουν στα τάρταρα .Φτάνει πια #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (5)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη