Μέτρα σε όλη τη χώρα

Eπί ποδός η Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Eπί ποδός η Αστυνομία για την αποφυγή επεισοδίων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Εικόνα από τις προετοιμασίες στο Σύνταγμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Δύναμη 4.000 αστυνομικών κινητοποιεί η Ελληνική Αστυνομία εν όψει των παρελάσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν, ενώ κλειστή από την Παρασκευή είναι η Νομική Σχολή.

Επιπλέον, όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση, ενώ οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό.

Υπενθυμίζεται ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη εβδομάδα εν όψει της Επετείου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης. Η πρόθεση για σύσσωμη παρουσία της κυβέρνησης στις παρελάσεις επαναδιατυπώθηκε και στο Υπουργικό της Πέμπτης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται, όπως πάντα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου με τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΠΟΑΣΥ: Σιδερόφραχτες παρελάσεις δεν γίνονται

Έντονα αντέδρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια.

Στην ανακοίνωσή της, τονίζει:

«Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού.
Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή.

» Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα 'τάξης και ασφάλειας' και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία.»

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

 • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΟΝΤΕΥΕΙ!

  ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ! ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ!! ΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!!! #0002

 •  

  Να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις !!

  Να σταματήσει επιτέλους ο αναχρονιστικός και αντιπαιδαγωγικός θεσμός των μαθητικών παρελάσεων. Οι παρελάσεις είναι καταστροφικές για την εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου , διαταράσσουν τις σχέσεις μαθητών - καθηγητών και υπονομεύουν το καλό ψυχολογικό κλίμα που απαιτείται στα σχολεία . #0004

  Απαντήσεις: 1 | Εμφάνιση όλων 

  •  

   Η μαθητική παρέλαση είναι ένας από τους τρόπους που υποτίθεται ότι οι νέοι άνθρωποι αναγνωρίζουν και τιμούν τους αγώνες των προηγουμένων γενεών για την ελευθερία του τόπου. Βέβαια για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχουν διδαχθεί και Ιστορία από τους δασκάλους/καθηγητές τους. Μόνο όταν μαθαίνεις και κατανοείς, αναγνωρίζεις και τιμάς. Οι εικόνες των παιδιών που "σέρνονται" τα (πολλά) τελευταία χρόνια στις μαθητικές παρελάσεις, κάνοντας συνήθως χαβαλέ, μάλλον είναι ενδεικτικές του πόσο έχουν καταλάβει το γιατί είναι εκεί. Κε καθηγητή Λυκείου, μπράβο σας που εντοπίσατε την πηγή όλων των κακών του εκπαιδευτικού μας συστήματος! Επικοινωνήστε με τον κο Μπαμπινιώτη το συντομότερο! #0003

 • Και εις ανώτερα.....

  Άντε "λεβέντες" μας! Κοντά είσαστε! Σε λίγο θα θυμηθείτε και θα εφαρμόσετε και το "συγκέντρωση άνω των 3 ατόμων θεωρείται διαδήλωση και απαγορεύεται". Αναρωτιέμαι.... καθρέφτες στο σπίτι σας δεν έχετε πια; #0005

Διαβάστε όλες τις απόψεις (64)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη