Τριήμερο κινητοποιήσεων

48ωρη απεργία στις 10-11 Φεβρουαρίου και συλλαλητήριο την Κυριακή αποφάσισαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

48ωρη απεργία στις 10-11 Φεβρουαρίου και συλλαλητήριο την Κυριακή αποφάσισαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
  (Φωτογραφία:  ICON )
in.gr audio player
Αθήνα
Την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί το απόγευμα της Πέμπτης (5.30) συγκέντρωση στο Πεδίον του 'Αρεως και την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματποιήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί. και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή το απόγευμα (17:00) έξω από τη Βουλή.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

 • H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο.
 • Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
 • Ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μεταφοράς για 48 ώρες πλην του ΗΣΑΠ που θα λειτουργεί 10-5.
Στον ILO ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

 • Για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια!

  Σήμερα, αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους. Δεν με νοιάζει με ποια σημαια και τι χρώμα θα κατέβει ο καθένας , αρκεί να΄είναι εκεί! Αφού μπορούν οι χαλυβουργοί να είναι στην 102η μέρα απεργίας και ν' αντέχουν , μπορούμε και μεις. Για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας και τους μαθητές μας στα μάτια. Για να μη μπαίνουμε στην τάξη με σκυμμένο κεφάλι. Μὴ χτυπᾷς τὸν ἀδερφό σου- τὸν ἀφέντη τὸν κουφό σου! Καὶ στὸν ἵδρο τὸ δικὸ γίνε σὺ τ᾿ ἀφεντικό. Χάιντε θῦμα, χάιντε ψώνιο χάιντε Σύμβολον αἰώνιο! Ἂν ξυπνήσεις, μονομιᾶς θά ῾ρτη ἀνάποδα ὁ ντουνιᾶς. Βάρναλης #0001

 • ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ???

  ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΕΞ' ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ????? ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ??? Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΕΝ' ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... ????? #0003

 • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

  ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΝΕΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡ......ΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ - ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ - ΠΡΙΝ ΣΒΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ. #0004

Διαβάστε όλες τις απόψεις (60)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη