Κουπόνια για τα κυλικεία

Συσσίτια σε σχολεία του κέντρου από τη νέα χρονιά

Συσσίτια σε σχολεία του κέντρου από τη νέα χρονιά
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
in.gr audio player
Αθήνα
Με τα κρούσματα ασιτίας μαθητών να αυξάνονται, μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά παιδιών από αδύναμα οικονοµικά στρώµατα.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, οι λεπτοµέρειες του προγράµµατος σχεδιάζονται αυτές τις ηµέρες, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα δίνει κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων.

Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.

Αν και αρχικά η δημοσιοποίηση των κρουσμάτων ασιτίας μαθητών σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας, που είχαν παρατηρηθεί ήδη από τις αρχές της σχολικής χρονιάς, αντιμετωπίστηκε ως λαϊκισμός, πλέον είναι κοινό μυστικό. Πολλοί εκπαιδευτικοί μιλούν για το φαινόμενο και κάποιοι έχουν δραστηριοποιηθεί σε σχέση με αυτό. Ωστόσο, τώρα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε κεντρικό επίπεδο.

Οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν στα προγράµµατα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορούν τη στήριξη περιοχών µε µαθητές που έχουν ανάγκη κοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης. Ήδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραµµα.

«Στόχος µας είναι να διασφαλίσουµε την ισότιµη ένταξη των µαθητών στο εκπαιδευτικό σύστηµα στις περιοχές µε χαµηλούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικοοικονοµικούς δείκτες» λέει στο «Βήµα» η αρµόδια για θέµατα Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Στην προσπάθεια αυτή το σχολείο αναλαµβάνει ενεργό ρόλο εποικοδοµητικής συνεργασίας µε τις οικογένειες και τους φορείς εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας. Ο ρόλος αυτός είναι πολυσχιδής και εδώ εντάσσεται η πρωτοβουλία για τη διανοµή µικρογευµάτων στα σχολεία ΖΕΠ γι' αυτές ακριβώς τις περιοχές που το έχουν περισσότερο ανάγκη» αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

 • me myself and i

  Η ανεργία πλήτει τους πάντες. Ειναι έλλειψη παιδίας και ανθρωπιάς να ξεχωρίζεις στην πείνα Ελληνες και μή. Όλα τα παιδάκια όπως όλοι οι ενήλικες ανεξάρτητα απο την εθνικότητα έχουν τα ίδια δικαιώματα. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (το οποίο οι πολιτικοί μας το έχουν χεσ..νο). Το ποιός άνοιξε τις πύλες σε μία χώρα που δεν άντεχε, είναι άλλο θέμα. Καλόδεχούμενο το σισιτιο. Οποιος πεινά ξέρει την αξία του. Μακάρι να μην χρειαζόταν. Ας γίνει η κρίση λόγος να βρούμε την ανθρωπιά μας. #0001

  αναφορά 00Ναί στους Ελληνες, Οχι στους Ελληνάρες   12/12/2011 20:21
 • Ποιον κοροϊδεύουν?

  2 Σισύτια θα δώσουν και μετά τέρμα. #0002

 • ειστε αθλιοι

  Στα σχολεια του κεντρου ειναι γνωστο οτι στα δεκα παιδια τα εξη ειναι παιδια αλλοδαπων κατ επεκταση το μετρο αφου θα εφαρμοσθει εκει αφορα κατα κυριο λογο αυτα τα παιδια. το μετρο σιτησης στα σχολεια ειναι υποχρεωτικο για ολα τα σχολεια της χωρας,ειτε ειμαστε σε κριση ειτε οχι,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (9)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη