Λευκός καπνός

Κατ' αρχήν συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για την κυβέρνηση συνεργασίας

Η ιστορική συνάντηση των Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας διήρκεσε περίπου μία ώρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια το βράδυ της Κυριακής.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα επικοινωνία το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής συζητήθηκε το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης και υπήρξε συμφωνία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που συζητήθηκαν είναι αυτό του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα, γιατί νίκησε η Ελλάδα».

Ο κ. Μόσιαλος παρατήρησε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μετά το τέλος της, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συνομίλησαν κατ' ιδίαν για λίγο. Η επόμενη επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών που θα αφορά το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της ΝΔ από τις εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Η πρώτη φάση πήγε καλά, ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε όπως ήταν ο πρώτος όρος που είχαμε θέσει» δήλωσε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να δούμε την δεύτερη φάση που είναι σε εξέλιξη».

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

«Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση κ. Αντώνης Σαμαράς

»Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

»Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

»Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

* Η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια ματαιώθηκε, λόγω των αρνήσεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν σε αυτήν.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

  • Κουράγιο στους πατριώτες

    Κουράγιο σε όσους πολεμάνε καθημερινά σε αυτόν τον καμένο τόπο, στηρίξτε τους νέους προτού σαλτάρουν και σαλπάρουν για άλλους τόπους... Αφού έδωσαν στον απόγονο της δυναστείας, πρώτη δουλειά να διοικήσει την Ελλάδα... #0001

  • Εύγε

    Μπράβο, μπράβο! Εμπρός λοιπόν πιασμένοι χέρι, χέρι για νέες μειοδοσίες, προδοσίες, δωσιλογισμό, καἰ ξεπουλήματα... Τόσα χρόνια κυβερνούσατε καταστρέφοντας, και χρεοκοπόντας την χώρα εναλάξ, τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να διαλύσετε τα πάντα πιασμένοι χέρι, χέρι, όπως πράγματι σας ταιριάζει! Σε καλή μεριἀ όσα φάγατε όλα αυτά τα χρόνια της προδοσίας, και όταν η χώρα «ανακάμψει», σύμφωνα με τα σχέδια των κατακτητών στους οποίους την παραδώσατε, αρχίζετε με το καλό και πάλι το θέατρο της «δημοκρατικής» και «ιδεολογικής» αντιπαράθεσης με κρυφό στόχο βέβαια (όπως πάντα), το ποιός θα κατέχει τήν δωσίλογη κουτάλα. Βέβαια αυτή την φορά μάλλον δεν θα έχετε θεατές! Εύγε και πάλι Μερκελάκια! #0002

  • Κρίμα...

    Πώς φτάσαμε ως εδώ... Να μην έχουμε έναν ικανό ηγέτη, έναν που να έχει βαρύτητα ο λόγος του και να εμπνέει σεβασμό, να έχει κύρος!!! Έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλο τον κόσμο και το κακό είναι ότι δεν υπάρχει κανένας από αυτούς που μας εκπροσωπούν που να μπορεί να "χτυπήσει" το χέρι στο τραπέζι και να τον πάρουν πλέον στα σοβαρά εδώ στην Ελλέδα, στην Ευρώπη, παγκοσμίως... Το χειρότερο είναι ότι εμείς τους εκλέξαμε... #0006

Διαβάστε όλες τις απόψεις (121)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη