Σοκαριστικές αναφορές

Κρούσματα λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κρούσματα λιποθυμίας μαθητών λόγω ασιτίας καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας...

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στη LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» επισημαίνουν.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στους υπουργούς Εργασίας και Παιδείας, ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζητώντας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη μαθητών από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλιά σας

  • Μυαλά καμμένα

    Το πιο γελοίο με αυτούς που αμφισβητούν την είδηση, είναι ότι πιστεύουν ότι η πείνα αποκλείεται να αγγίξει τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Νομίζουν ότι η πείνα είναι ασθένεια των τροπικών κλιμάτων που μεταδίδεται από τη μύγα τσε-τσε. Κοιμηθείτε ήσυχοι καλοί μου συμπολίτες. Η τρόικα φροντίζει για εσάς και τα παιδιά σας. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Coming soon, to a theatre near you! #0001

  • πνευματική ασιτία

    Αυτοί οι 'εκπαιδευτικοί' ρε παιδιά που τροφοδότησαν την είδηση αυτή... Μιλάμε για τρομερό υπόβαθρο. Σκεφτείτε λίγο εσείς που πληρώνετε φόρους και εισφορές για να έχετε υπηρεσίες, σε ποιους πηγαίνουν αυτά τα χρήματα. Ένα μέρος τους πηγαίνει σίγουρα και στους συγκεκριμένους καταγγέλλοντες, αυτά τα μπουμπούκια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.. #0002

  • ΣΥΝΔΙΚΑΛ. ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

    Ο ΤΝΤ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ(ΣΥΡΙΖΑ) ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ(ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗ), ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΖΟΛΟΓΟΥΝ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. #0003

Διαβάστε όλες τις απόψεις (163)

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη