«Η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε...»

Παραμένουν στους δρόμους οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες, νέα συγκέντρωση το απόγευμα

Παραμένουν στους δρόμους οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες, νέα συγκέντρωση το απόγευμα
(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Με τη φράση «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας» οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» δηλώνουν ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και δίνουν νέο ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, αρκετοί πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος και βρίσκονται ακόμα εκεί. Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

24 φωτογραφίες

Οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook αναφέρουν ότι «η αρχική ιδέα όλου αυτού που έγινε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) ανήκε σε έναν 18χρονο από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους».

«Άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνθρωποι διαφορετικών απόψεων και άνθρωποι που ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους βρίσκονταν σε διαμαρτυρία ήταν εκεί. Ένωσαν τη φωνή τους με όλους μας και δείξαμε τελικά ότι μπορεί να γίνει διαμαρτυρία χωρίς παρατράγουδα, δείξαμε ότι μπορούμε να βρούμε την κοινή συνισταμένη για να υπερκεράσουμε τα όποια προβλήματα και ενωμένοι να αναζητήσουμε κοινούς στόχους» σημειώνουν.

Οι αναρτήσεις μελών της ιστοσελίδας πολλαπλασιάζονται λεπτό προς λεπτό. «Και σήμερα και αύριο και κάθε μέρα. Μην ξεχνάμε όμως ότι για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει μόνο ειρηνικά και χωρίς κόμματα» γράφει η Ν.Α.

«Κάθε μέρα με περισσότερο κόσμο!!! Κάθε μέρα!!!» γράφει άλλος ένας «φίλος» της σελίδας.

Τα μηνύματα, άλλωστε, που προτρέπουν σε συνεχείς συγκεντρώσεις, όχι μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις, είναι δεκάδες.

Πολλές είναι, επίσης, οι φωτογραφίες αλλά και τα ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν «ανέβει» στο Διαδίκτυο, από τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισαν είναι αυτές ξένων πολιτών, κυρίως Ισπανών, που έστελναν µηνύµατα συµπαράστασης.

«Μπράβο Έλληνες. Όλος ο κόσµος βλέπει τον ήλιο να ανατέλλει στην Ευρώπη. Όλη Ισπανία είναι µαζί σας» έγραψε ένας Ισπανός, ενώ ένας άλλος ευχαριστούσε την Ελλάδα «που έφερε τη ∆ηµοκρατία στην ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια και που σήµερα παλεύει γι’ αυτή».

Μηνύµατα συµπαράστασης προς τους διαδηλωτές έστελναν και οι οµογενείς, οι οποίοι παρακολουθούσαν από το Διαδίκτυο την ογκώδη ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγµα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη