Αγώνας για να σωθεί ο Μάρκος

Στη φροντίδα της MOm μικρή φώκια που βρέθηκε πυροβολημένη στην Εύβοια

Στη φροντίδα της MOm μικρή φώκια που βρέθηκε πυροβολημένη στην Εύβοια
Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλει η MOm για να κρατηθεί ο Μάρκος στη ζωή  
in.gr audio player
Αθήνα

Στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο μεταφέρθηκε ο «Μάρκος», το νεαρό φωκάκι που βρέθηκε πυροβολημένο στο Μαντούδι της Εύβοιας. Στο κέντρο έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα εντατικής νοσηλείας της φώκιας και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Μάρκος έφθασε στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm την Παρασκευή αφότου παρέμεινε για δύο 24ωρα στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Βασική προτεραιότητα ήταν με το που εισαχθεί το άτυχο φωκάκι στο Κέντρο Περίθαλψης, να γίνει προσπάθεια ώστε να τραφεί, αφού υπολογίζεται ότι για μια περίπου εβδομάδα είχε μείνει χωρίς τροφή λόγω του σοβαρού κατάγματος στην άνω γνάθο.

Ο μικρός Μάρκος ανταποκρίθηκε στο τάισμα της Ομάδας Περίθαλψης της MOm και την Παρασκευή το βράδυ έφαγε μια μικρή ποσότητα φιλέτο ψαριού. Από την επόμενη κιόλας ημέρα αυξήθηκε η ποσότητα και η συχνότητα τροφής του κάτι που δείχνει ότι, αν και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, ο οργανισμός του Μάρκου ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής στη θεραπεία.

Παράλληλα με το αίτημα της MOm προς το ΥΠΕΚΑ και το ΥΠΑΑΤ για άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των μέτρων του Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθελημένης θανάτωσης, η περιβαλλοντική οργάνωση θα προχωρήσει και σε μήνυση κατά αγνώστων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αφού ο τραυματισμός ενός απειλούμενου είδους είναι παράνομος.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη