Στο στόχαστρο ο 13ος και ο 14ος

Ισχυρά τα επιχειρήματά μας για μη περικοπή μισθών, διαβεβαιώνει ο Ανδρ.Λοβέρδος

Ισχυρά τα επιχειρήματά μας για μη περικοπή μισθών, διαβεβαιώνει ο Ανδρ.Λοβέρδος
Ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα

Η ελληνική πλευρά διαθέτει ισχυρά επιχείρηματα για τη μη περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος. Ο ίδιος είπε ότι η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ ζητά την περικοπή των μισθών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το τελικό σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Yπουργικό και στον πρωθυπουργό και ο στόχος είναι να διασωθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να είναι κοινωνικά δίκαιο.

O κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι η πατρίδα πρέπει να διασωθεί: «Στο υπουργείο Εργασίας είμαστε ταυτισμένοι με αυτήν την αποστολή, θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε την πατρίδα μας σε αυτήν την κρίσιμη φάση. Περιθώρια για λιποταξίες και ριψάσπιδες δεν υπάρχουν.»

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος επανάλαβε ότι δεν πρόκειται να θιγεί ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας πως «στην Ελλάδα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν αμφισβητείται».

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη