Γραφειοκρατία στο ολυμπιακό μουσείο

Ικανοποίηση Καπράλου για το «ανοιχτό» Καλλιμάρμαρο

Ικανοποίηση Καπράλου για το «ανοιχτό» Καλλιμάρμαρο
Ο κ. Καπράλος είναι ικανοποιημένος για το άνοιγμα του Καλλιμάρμαρου και ελπίζει σε ολυμπιακό μουσείο
(Φωτογραφία: ACTION IMAGES)


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το «άνοιγμα» του Καλλιμάρμαρου Σταδίου προς το κοινό. Επίσης, αναφέρθηκε και στην πρόθεση της ΕΟΕ για δημιουργία ολυμπιακού μουσείου στην Αθήνα, αλλά και τα προβλήματα γραφειοκρατίας που ακόμα αντιμετωπίζει αυτή η ιδέα.

«Το Στάδιο ήταν δέκα χρόνια κλειστό και ήταν αμαρτία να είναι Έλληνες και ξένοι κρεμασμένοι στα κάγκελα για να βγάλουν μια φωτογραφία.

»Πλέον μπορούν να περιηγηθούν στο χώρο και να μάθουν την ιστορία του και τα επιτεύγματα του ελληνικού αθλητισμού. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 15 λεπτά, η γενική είσοδος είναι μόνο 3 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα για μαθητές.

»Ο κόσμος μπορεί να μάθει μεταξύ άλλων για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968, την υποδοχή των ολυμπιονικών του 1996, αλλά και της Εθνικής ποδοσφαίρου μετά το Euro 2004».

- Για την πρόθεση της ΕΟΕ για δημιουργία ολυμπιακού μουσείου: «Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε γρήγορα. Δεν είναι δυνατό να μην έχουμε ένα μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων. Έχω μιλήσει με το Δήμο της Αθήνας ώστε να φτιαχτεί ένα μουσείο με διάφορα εκθέματα, που θα πλαισιώσει και θα εμπλουτίσει τα μάρμαρα του Σταδίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη