Με ευθύνη των δήμων

Προστατευτικά κιγκλιδώματα θα μπουν στα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης

Προστατευτικά κιγκλιδώματα θα μπουν στα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης
Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2010 σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη έξι παρασύρσεις πεζών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Θεσσαλονίκη

Για την ασφάλεια των πεζών, οι δήμοι της Θεσσαλονίκης θα κληθούν τοποθετήσουν προστατευτικά κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια ώστε να διασφαλιστεί η «διοχέτευση» των περαστικών στις διαβάσεις. Το μέτρο αφορά κεντρικούς οδικούς άξονες -Εγνατία, Μοναστηρίου, Παπαναστασίου, Λαγκαδά, Γιαννιτσών και Καραολή και Δημητρίου.

Την απόφαση για τα κιγκλιδώματα ανακοίνωσε το Σάββατο ο Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προανήγγειλε και δημόσια διαβούλευση για τις λεωφορειολωρίδες και τα ωράρια φορτοεκφόρτωσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργου Θάνογλου, ο οποίος επισήμανε ότι τα τροχαία με θύματα πεζούς αποτελούν σημαντικό πρόβλημα οδικής ασφάλειας: Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2010, έξι πεζοί παρασύρθηκαν σε κεντρικούς δρόμους.

Οι δήμοι θα έχουν την στήριξη της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η οποία ενισχύεται με τη σύσταση ειδικής επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων, που θα επεξεργάζεται τις σχετικές προτάσεις, ενώ για τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών θα θεσπιστεί ειδική εβδομάδα κυκλοφοριακής αγωγής σε κάθε δήμο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη