Επαφές εν όψει Συνόδου Κορυφής

Επιβεβαίωση δεσμεύσεων της 11ης Φεβρουαρίου, σε επικοινωνία Παπανδρέου-Μέρκελ

Επιβεβαίωση δεσμεύσεων της 11ης Φεβρουαρίου, σε επικοινωνία Παπανδρέου-Μέρκελ
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Γ.Παπανδρέου με την Ανγκελα Μέρκελ εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)
2

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να προστατεύσει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, όπως προβλέπουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος, συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια από τους εταίρους της, περιέγραψε τις πολιτικές που εφαρμόζει και ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διασφαλίσει και να ενισχύσει την σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην πολιτική που προωθεί η ελληνική Κυβέρνηση, τη βούλησή της για συνεργασία με την Ελλάδα, και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει την σταθερότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου.

Της τηλεφωνικής επικοινωνίας είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία είχε τονίσει πως «Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν έχει ανάγκη από χρήματα. Γι αυτό το λόγο θα συμβούλευα να μην δημιουργήσουμε αναταραχές στις αγορές δημιουργώντας ψευδείς προσδοκίες από τη Σύνοδο της Πέμπτης. Η βοήθεια δεν θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης την Πέμπτη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη