Έφοδος σε torrent tracker

Σύλληψη διαχειριστών δικτυακού τόπου για διάθεση πειρατικών αρχείων

Σύλληψη διαχειριστών δικτυακού τόπου για διάθεση πειρατικών αρχείων
Το gamato.infο προσέφερε torrents για την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών (φωτ. αρχείου)  
in.gr audio player
Αθήνα
Στη σύλληψη των διαχειριστών γνωστού δικτυακού τόπου, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάζουν πειρατικά αρχεία, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι συλλήψεις και το οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας gamato.info έρχονται έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δικογραφίες σχηματίστηκαν για 11 Έλληνες, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η Interpol, καθώς δύο από τους κατηγορούμενους διαμένουν στο εξωτερικό.

Η έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών η Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟE), καταγγέλοντας τη διακίνηση πειρατικών ταινιών, τραγουδιών και βιντεοπαιχνιδιών.

Το site δεν αποθήκευε τα ίδια τα πειρατικά αρχεία αλλά τους συνδέσμους torrent που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν αρχεία μεταξύ τους.

Οι έξι που συνελήφθησαν, έπειτα από κατ οίκον έρευνες, ήταν είτε διαχειριστές (moderators) είτε επίσημα μέλη (VIP members) με ειδικά δικαιώματα στο σύστημα.

«Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις όπου ήταν το δημοφιλέστερο Ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού Κινηματογραφικών Ταινιών, Μουσικών κομματιών, Λογισμικού, Παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρείες εμπορίας αυτών παράλληλα με την φοροδιαφυγή» αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη