Με κατάθεση του προέδρου της ΚΟΕ

Αθωώθηκε ο Δρυμωνάκος από το ποινικό δικαστήριο για την υπόθεση ντόπινγκ του 2008

Αθωώθηκε ο Δρυμωνάκος από το ποινικό δικαστήριο για την υπόθεση ντόπινγκ του 2008
Ο Δρυμωνάκος ξεμπέρδεψε και τυπικά από την υπόθεση ντόπινγκ που έπληξε την καριέρα του
(Φωτογραφία: Action Images)
2

Πρώτη δικαίωση για τον Γιάννη Δρυμωνάκο. Το ποινικό δικαστήριο, όπου είχε πάει η υπόθεση φαρμακοδιέγερσης του 2008 μετά τη σχετική δίωξη που είχε ασκήσει ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιντζόγλου, αθώωσε τον 26χρονο κολυμβητή από όλες τις κατηγορίες.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο αθλητής από μόνος του δεν είχε τις γνώσεις ή τον τρόπο για να προμηθευτεί την απαγορευμένη ουσία μεθυλτριενολόνη, ενώ παράλληλα έκανε δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης, για ακυρότητα της διαδικασίας επανελέγχου του δείγματος.

Πλέον, ο Γιάννης Δρυμωνάκος αναμένεται να συνεχίσει τη δικαστική μάχη για την ηθική του αποκατάσταση, μετά τα όσα ακολούθησαν την επανεξέταση δείγματός του, το οποίο αρχικά είχε βγει «καθαρό» και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι υπήρχε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Στη δίκη που έγινε την Παρασκευή κατέθεσε και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που βρέθηκε το δείγμα του Γιάννη Δρυμωνάκου θετικό, ήταν επειδή από την τότε Κυβέρνηση υπήρχε «γραμμή» ώστε να πληγούν κορυφαίοι αθλητές, προκειμένου να υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να καταργηθούν τα προνόμια των αθλητών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, www.sport.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη