Σε λεπτό σχοινί η ενότητα

Στα μαχαίρια Μπακογιάννη-Σαμαράς με φόντο το συνέδριο

Στα μαχαίρια Μπακογιάννη-Σαμαράς με φόντο το συνέδριο
  (Φωτογραφία:  Icon )
in.gr audio player
Αθήνα
Σε νέο γύρο αντιπαράθεσης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη οδηγεί η απόφαση του πρώτου να ορίσει ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου (25-27 Ιουνίου) πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Μάλιστα, συνεργάτες της πρώην υπουργού υποστηρίζουν πως οι αποφάσεις της ηγεσίας δοκιμάζουν την ενότητα του κόμματος.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι επιλογές του κ. Σαμαρά προκάλεσε την οργή της κ. Μπακογιάννη, της οποίας το επιτελείο καθιστά υπεύθυνη τη νέα κομματική ηγεσία για την ενότητα και το μέλλον του κόμματος.

Συνεργάτες της δήλωσαν χαρακτηριστικά πως «μια τέτοια οργανωτική επιτροπή δεν μπορεί εκφράσει τη σύνθεση, η οποία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η ΝΔ και δεν μπορεί να εγγυηθεί ένα κόμμα του μέλλοντος».

Από τη Ρηγίλλης, πάντως, επιδιώκουν να χαμηλώσουν οι τόνοι και γι αυτό δεν υπάρχει σχόλιο για την αντίδραση της κ. Μπακογιάννη.

Παράλληλα, συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν ότι τα μέλη της επιτροπής επελέγησαν με βάση την κομματική τους ιδιότητα και όχι με κριτήριο τον εσωκομματικό πόλο στον οποίο κινούνται. Ενδεικτικά τονιζόταν ότι η κ. Γιαννάκου συμμετέχει στην επιτροπή ως επικεφαλής των ευρωβουλευτών και όχι ως στέλεχος που εκπροσωπεί την κ. Μπακογιάννη.

Η σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιηθεί 25- 27 Ιουνίου έχει ως εξής: Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόεδρος. Π. Μολυβιάτης, Ελ. Ζαγορίτης, Π. Παναγιωτόπουλος, Αθ. Νάκος, Μαριέττα Γιαννάκου, Μάξ. Χαρακόπουλος, Κων. Γκιουλέκας, Βασ. Μιχαλολιάκος, Μεν. Δασκαλάκης, Μαν. Αγγελάκας, Γιάν. Μανώλης, Κατερίνα Παπακώστα, Γ. Καλαντζής, Επαμ. Λεκέας, Δημ. Σταμάτης, Δημ. Πανοζάχος, Διον. Σταμενίτης, Κων. Μπούρας, μέλη.

Διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής έχει οριστεί ο Κων. Ζωντανός, συνεργάτης του κ. Σαμαρά, ενώ στην επιτροπή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο οποίος θα εκλεγεί τον Μάιο με ανοιχτή διαδικασία.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη