Κίνδυνος ακύρωσης των εξετάσεων

Έρευνα για διαρροή των θεμάτων του Βaccalaureate στην Ελλάδα

Έρευνα για διαρροή των θεμάτων του Βaccalaureate στην Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα

Μείζον θέμα αναμένεται ότι θα δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη ότι ο διεθνής Οργανισμός που δίνει το Ιnternational Βaccalaureate «πάγωσε» τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων του για όλους τους Ελληνες μαθητές, λόγω διαρροής των θεμάτων προς την χώρα μας.

Σύμφωνα με Το Βήμα, για τη διαρροή κατηγορείται Έλληνας καθηγητής που εργαζόταν στα γραφεία του διεθνούς Οργανισμού που εποπτεύει την λειτουργία του θεσμού International Baccalaureate Organization (ΙΒΟ), ο οποίος εδρεύει στην Γενεύη.

Ο Οργανισμός ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων τα οποία προσφέρουν το Διεθνές Απολυτήριο ότι τα αποτελέσματα που αφορούν τη χώρα μας, προς το παρόν «παγώνουν» για λόγους ασφαλείας.

Οι εφετινές εξετάσεις αφορούν περίπου 2.000 μαθητές που έδωσαν τον Μάιο εξετάσεις για να πάρουν το Απολυτήριο τους και να εισαχθούν σε πανεπιστήμια της επιλογής τους στην Ευρώπη και την Αμερική.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοινώθηκαν για όλες τις χώρες του κόσμου που προσφέρουν το Ιnternational Βaccalaureate στις 5 του μήνα. Για την Ελλάδα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα καμία είδηση.

Όπως έλεγε στο Βήμα στέλεχος εκπαιδευτηρίου, σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν όπου είχε διαπιστωθεί διαρροή θεμάτων σε σχολεία του Μεξικού, οι εξετάσεις τελικά ακυρώθηκαν για όλους τους υποψηφίους της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη