Μιλά για «γινάτι» του Καραμανλή

Επανέρχεται ο Γ.Καρατζαφέρης με την πρόταση συνεργασίας προς τη ΝΔ

Επανέρχεται ο Γ.Καρατζαφέρης με την πρόταση συνεργασίας προς τη ΝΔ
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης  
in.gr audio player
Αθήνα

Πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία καταθέτει εκ νέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και αποδίδει το «όχι» του Κ.Καραμανλή σε «γινάτι» το οποίο «αφαιρεί το δικαίωμα έκφρασης από πολλούς βουλευτές». Πρόταση «ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς» από τον Γ.Μανώλη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θέτει το δίλημμα «ή κυβέρνηση Καραμανλή-Καρατζαφέρη ή κυβέρνηση Παπανδρέου» και προσθέτει:

«Λέω λοιπόν στον κ. Καραμανλή. Πάμε να κυβερνήσουμε με 160 βουλευτές και ο κ. Καραμανλής απαντά: μόνος μου κι ας πάω στους 85. Αυτό λοιπόν το γινάτι του Καραμανλή αφαιρεί αυτόματα το δικαίωμα έκφρασης από πολλούς βουλευτές» προσθέτει ο κ. Καρατζαφέρης.

Απαντώντας εξάλλου στην υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη, που τον χαρακτήρισε ακραίο λαϊκιστή, ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει ότι «είμαι τόσο αυθεντικός λαϊκιστής που εγώ και η οικογένειά μου δεν ορμήσαμε ακάθεκτοι στις αποθήκες της Siemens». «Καλύτερα λοιπόν καιροσκόπος παρά κερδοσκόπος», προσθέτει.

Εξάλλου, σε δήλωσή του στην ίδια εφημερίδα ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Μανώλης προτείνει την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς με αλλαγή συμβόλων, αλλαγή ονόματος, στην οποία θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όλοι όσοι συμφωνούν με τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της ηθικής στην πολιτική.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Μανώλης «αυτό πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές [...] Η πρότασή μου δεν αφορά συνεργασία δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα ενταχθούν όσοι από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ αποδέχονται τις αρχές που προανέφερα».

«Γνωρίζω πολύ καλά τι λέει ο Γ.Μανώλης και γιατί τα λέει. Δεν τον παρακολουθώ όμως γιατί όσα λέει πιθανόν αφορούν μελλοντικά σενάρια. Αυτή τη στιγμή προέχει η ανασύνταξη του κόμματος. Η ΝΔ πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την αγκαλιά της και να μπουν όλοι στο μαντρί. Το απαιτεί η πολιτική συγκυρία και η κοινωνία» σχολίασε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδης.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη