«Δικαίωμα η ελεύθερη έκφραση»

Καταδικάζει ο Αρχιεπίσκοπος κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας

Καταδικάζει ο Αρχιεπίσκοπος κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  
in.gr audio player
Αθήνα
Στο απαράγραπτο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της θρησκευτικότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις εκδηλώσεις βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, σε δηλώσεις του με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μετανάστες.

«Αποτελεί αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στο Θεό του. Να Τον τιμά και να Τον λατρεύει σε χώρους που Του πρέπουν, χωρίς προσκόμματα», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι «το ευρύτερο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι δικαίωμα θεμελιώδες σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία, όπως η ελληνική, και πρέπει να χαίρει πάντα αναγνώρισης και απόλυτου σεβασμού, όπως άλλωστε και το Σύνταγμά μας σαφώς επιτάσσει».

»Όμως, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, απ όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτα καταδικαστέα, γιατί πρωτίστως προσβάλλει βαθύτατα τον ίδιο τον πυρήνα της θρησκείας. Και μετατρέπει πιστούς ανθρώπους σε αθύρματα πάσης φύσεως φονταμενταλιστών και καιροσκόπων, που ουδόλως σέβονται την ελευθερία του προσώπου».

«Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί άλλωστε βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη