Δεκτές οι αγωγές Οικονόμου

Ακυρώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών

Ακυρώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών
  (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Αθήνα

Δεκτές έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου τις αγωγές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Γιώργος Οικονόμου για την ακύρωση των δύο γάμων ομόφυλων ζευγαριών, που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο της Τήλου τον Ιούνιο του 2008.

Η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Έθνος, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο απορρίπτει το σκέλος των αγωγών που στρέφεται κατά του δημάρχου Τήλου Τάσου Αλιφέρη.

Ο εισαγγελέας ζητούσε να κηρυχθούν άκυροι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί σύμβουλοι των δύο ομοφύλων ζευγαριών και του Δήμου Τήλου ζητούσαν να απορριφθούν οι αγωγές του εισαγγελέα, τις οποίες χαρακτήρισαν «απαράδεκτες, αβάσιμες και ανεπίδεκτες δικαστικής εκτιμήσεως», επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος για την ισότητα.

O ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την τεράστια -και παράτυπη- πίεση του κ. Σανιδά και του υπουργού Δικαιοσύνης, το δικαστήριο της Ρόδου αποφάσισε να κηρύξει τους δύο γάμους ανυπόστατους.

» Φυσικά, η νομική διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων από τα δύο ζευγάρια δεν σταματά εδώ. Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, θεωρώντας απαράδεκτη τη διαιώνιση των θεσμικών διακρίσεων εναντίον ομοφυλοφίλων.»

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη