Συνάντηση με ΓΣΕΕ

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν, ζητεί ο Κ.Παπούλιας

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν, ζητεί ο Κ.Παπούλιας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
«Την κρίση δεν θα πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, γιατί τουλάχιστον είναι αθώοι. Πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και που εξακολουθούν να επιμένουν να μην χάσουν τίποτα από αυτά που έχουν κερδίσει στο παρελθόν και από αυτά που σκέπτονται να κερδίσουν στο μέλλον».

Αυτό είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, στη συνάντηση που το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ύστερα από αίτημά της.

«Νομίζω», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ότι οι αγώνες των εργαζομένων είναι ένας σημαντικός τομέας για την ύπαρξη και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων, όχι μόνο της εργατικής τάξης αλλά γενικά των εργαζομένων».

«Σας παρακολουθώ», τόνισε ο κ. Παπούλιας, «είστε μπροστά από μια απεργία, και μια απεργία μεσούσης της κρίσης είναι κάτι το πολύ ευαίσθητο. Πιστεύω όλα να πάνε καλά και να δώσετε το μήνυμα που θέλετε μέσα σε ένα πλαίσιο που πάντοτε το σεβαστήκατε και που το σέβεται ο ελληνικός λαός όταν το πλαίσιο αυτό είναι ώριμο και στέλνει τα σωστά μηνύματα», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια για την άμεση ανταπόκρισή του για αυτή τη συνάντηση και την περισσή ευαισθησία που δείχνει για αυτά τα κορυφαία ζητήματα.

«Είναι εντυπωσιακό ότι είπατε το σύνθημά μας που σε αυτή τη γενική απεργία είναι: να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι γιατί δεν ευθύνονται για αυτήν».

Ο κ. Παναγόπουλος είπε στη συνέχεια ότι υπάρχει ένα εκρηκτικό μίγμα της διεθνούς κρίσης και της ασκούμενης πολιτικής που έχει δημιουργήσει τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, καθώς επίσης υπάρχουν οι πρακτικές των εργοδοτών. Καταστάσεις που έχουν ήδη παράξει δυσμενή αποτελέσματα για τις δυνάμεις εργασίας.

«Η απεργία μας -τόνισε ο ίδιος - έχει αυτό το χαρακτήρα: πολιτικά να δείξουμε την αντίθεσή μας. Με μια απεργία ούτε οι θεσμοί καταλύονται, ούτε η παραγωγή καταρρέει. Και πιστεύω ότι αν ο κόσμος βγει στους δρόμους και δείξει αυτή τη διαμαρτυρία του, αυτό το θυμό, θα είναι προστασία και για τους θεσμούς και θα μπορέσει να καταγράφει κάτι καλό και για το μέλλον».

«Το ζεστό χρήμα, που έδωσε η κυβέρνηση τους μεγαλοεξαγωγείς και στους ξενοδόχους, δείχνει ότι χρήματα υπάρχουν. Τα λεφτά δεν λείπουν. Μόνο που πάνε για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών εργατικών αναγκών», δήλωσε, με τη σειρά του, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη