Κυριότερες ειδήσεις, επικαιρότητα από την Ελλάδα

Πιο κοντά σε εκλογές μετά τα 160 «ναι»

Αναζητείται λύση

Πιο κοντά σε εκλογές μετά τα 160 «ναι»

Την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ενισχύει το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς τα 160 «ναι» υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα δείχνουν ότι η κυβέρνηση απέχει πολύ από το να συγκεντρώσει στις 29 Δεκεμβρίου τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών. Περισσότερα»

Στρατηγική «καθαρών λύσεων»

Μαξίμου: Ή Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου ή εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Παρά το κατώτερο των προσδοκιών της κυβέρνησης αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να μην συμμερίζεται τις απόψεις της Χαριλάου Τρικούπη για την ανάγκη πολιτικών πρωτοβουλίων που θα οδηγήσουν σε συναινετική προεδρική εκλογή. Αντίθετα, φαίνεται ότι ακολουθείται στρατηγική «καθαρών λύσεων», που συμπυκνώνεται στο «ή θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου ή θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου». Περισσότερα»

Συναίνεση και όχι εκλογές, ο στόχος του Ευ.Βενιζέλου

Με το βλέμμα στην 29η Δεκεμβρίου

Συναίνεση και όχι εκλογές, ο στόχος του Ευ.Βενιζέλου

Στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για μία συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να επιμείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας εκλαμβάνεται ως άλλο ένα βήμα που φέρνει τη χώρα πιο κοντά σε πρόωρες εκλογές. Περισσότερα»

Σε εκλογική ετοιμότητα o ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

Ζεσταίνει τις μηχανές

Σε εκλογική ετοιμότητα o ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

Αντίστροφα μετρά ο ΣΥΡΙΖΑ για τον καθορισμό ημερομηνίας εθνικών εκλογών, καθώς η ηγεσία του κόμματος εκτιμά πως μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας, η χώρα οδεύει προς πρόωρες κάλπες. Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος και θα καθοριστεί η τακτική για τη δεύτερη και την τρίτη ψηφοφορία. Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν και θέματα που αφορούν τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και ζητήματα συμμαχιών-συνεργασιών. Περισσότερα»

Συνάντηση Μητσοτάκη - Καμμένου για την προεδρική εκλογή

Ραντεβού στα γραφεία του επίτιμου

Συνάντηση Μητσοτάκη - Καμμένου για την προεδρική εκλογή

Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο θα συναντηθεί το πρωί της Πέμπτης ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Καμμένο και θα γίνει στα γραφεία του επίτιμου στην οδό Αραβαντινού. Περισσότερα»