Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καρεμπέ: «Οι θείοι μου στο Παρίσι είχαν γίνει εκθέματα, σαν σε ζωολογικό κήπο»

Καρεμπέ: «Οι θείοι μου στο Παρίσι είχαν γίνει εκθέματα, σαν σε ζωολογικό κήπο»

Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, σε συνέντευξή του στην Bild αναφέρθηκε στον λόγο που στις συμμετοχές του με την εθνική ομάδα της Γαλλίας ουδέποτε τραγούδησε τον εθνικό της ύμνο!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Μόντε Κάρλο στην γερμανική Bild, ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, αφού έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες, (τον οποίο γνώρισε στη θητεία του στην Ρεάλ Μαδρίτης) μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 28χρονο άσο της ομάδας, Τόμας Μίλερ, και για τις εθνικές ομάδες Γερμανίας και Γαλλίας, συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις του σχετικά με τον λόγο που δεν τραγούδησε ποτέ τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας στις διεθνείς διοργανώσεις (53 συμμετοχές).

Αναλυτικά κομμάτι των δηλώσεών του:

Δεν έχετε τραγουδήσει ποτέ τον γαλλικό εθνικό ύμνο πριν από τους 53 διεθνείς αγώνες σας. Γιατί;

«Η οικογένειά μου προέρχεται από τα γαλλικά εδάφη της Νέας Καληδονίας. Γεννήθηκα εκεί. Οι άνθρωποι από τη Νέα Καληδονία αντιμετώπιζαν πολύ συχνά δυσκολίες στη Γαλλία. Επειδή ήταν διαφορετικοί. Για το λόγο αυτό, δύο από τους θείους μου παρουσιάστηκαν το 1931 στο πλαίσιο μιας έκθεσης του Παρισιού για την αποικιακή ιστορία, όπως τα ζώα, σαν σε ζωολογικό κήπο. Αυτό δεν είναι αποδεκτό για μένα».

Ενώ ερωτηθείς για το αν μπορεί να καταλάβει τη θέση των αθλητών των ΗΠΑ που διαμαρτύρονται απέχοντας από την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τόνισε: «Δεν το καταλαβαίνω απλά. Είναι κάτι που αποδέχομαι πλήρως. Αν βιώνεις ρατσισμό, πρέπει να πάρεις θέση. Πρέπει να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και το τι πρεσβεύεις».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024