Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία bullying στον Κίτον και η επιρροή των social media

Η ιστορία bullying στον Κίτον και η επιρροή των social media

Το βίντεο με τον 11χρονο Κίτον Τζόουνς που φέρεται να δέχθηκε bullying από συμμαθητές του, αποκάλυψε το ρόλο που μπορεί να παίξουν τα social media, «καλύπτοντας» ορισμένες φορές σημαντικά δεδομένα για την υπόθεση.

Τη μεγάλη επιρροή που έχουν τα social media στην εποχή που ζούμε απέδειξε για μια ακόμα φορά η περίπτωση του 11χρονου Κίτον Τζόουνς, ο οποίος φαίνεται πως δέχθηκε bullying από συμμαθητές του.

Η ιστορία που συγκίνησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους -και αρκετούς διάσημους που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους- σε όλο τον κόσμο και έγινε πρώτο θέμα σε πολλές ειδησεογραφικά μέσα αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτσι ακριβώς όπως παρουσιάστηκε και πως είχε άλλα κίνητρα.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, η μητέρα του μικρού παιδιού και η οποία ήταν πίσω από την ανάρτηση του βίντεο με την «ομολογία» του Κίτον, είχε σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και όχι την ανάπτυξη κοινωνικών ευαισθησιών απέναντι στο φαινόμενο του bullying.

Συγκεκριμένα, η Κίμπερλι Τζόουνς τράβηξε τον γιο της να μιλάει για το bullying που δέχθηκε από τους συμμαθητές του, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η… αιτία. Σύμφωνα λοιπόν με τις μαρτυρίες παιδιών από το σχολείο του Κίτον, ο 11χρονος αποκάλεσε ένα συμμαθητή του «νέγρο», προκαλώντας την αντίδραση των υπόλοιπων 11χρονων παιδιών.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Κίτον Τζόουνς είναι πιθανό να άκουσε ή να έμαθε τη συγκεκριμένη λέξη και τη σημασία της από τη μητέρα του, η οποία είχε παρελθόν με ρατσιστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της οικογένειάς της με τα σύμβολα των Νοτίων από τον αμερικανικό εμφύλιο.

Την ίδια ώρα, με την ευκαιρία της απήχησης της υπόθεσης, στον διαδικτυακό ιστότοπο εράνων GoFundMe λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του βίντεο εμφανίστηκε ένας λογαριασμός που δήλωνε πως σχετίζεται με την οικογένεια του Κίτον Τζόουνς και ζητούσε χρηματική βοήθεια.

Λίγες ώρες μετά ο συγκεκριμένος λογαριασμός «κλείδωσε», αφού πρόλαβε να συγκεντρώσει περίπου στις 60.000 δολάρια, με την οικογένεια Τζόουνς ωστόσο να δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με αυτόν.

in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024