Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η 12χρονη Σαμίρ διηγείται τη φρίκη του πολέμου

Η 12χρονη Σαμίρ διηγείται τη φρίκη του πολέμου

Η Μοσούλη μπορεί να έχει ελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος όμως δεκάδες Ιρακινοί που κατάφεραν να επιβιώσουν, από τη φρίκη του πολέμου και τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών, φέρουν για πάντα σημάδια στην ψυχή και το σώμα τους.

Η Μοσούλη μπορεί να έχει ελευθερωθεί από το Ισλαμικό Κράτος όμως δεκάδες
Ιρακινοί που κατάφεραν να επιβιώσουν, από τη φρίκη του πολέμου και τη
βαρβαρότητα των τζιχαντιστών, φέρουν για πάντα σημάδια στην ψυχή και το
σώμα τους.

Η 12χρονη Μαριάμ Σαμίρ είναι ένα από τα θύματα του πολέμου και ο δημοσιογράφος Τζον Σπαρκς του βρετανικού δικτύου Skynews, που ταξίδεψε ως το Ιράκ διηγείται τη συγκινητική ιστορία της.

Καθώς το επίκεντρο των μαχών για την τελική μάχη της ανακατάληψης της Μοσούλης είχε μεταφερθεί μέσα στα πυκνοκατοικημένα προάστια, ένα τεράστιο κύμα αμάχων επιχειρούσε να διαφύγει περνώντας από ζώνες που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές.

Η οικογένειά της ήταν μια από τις εκατοντάδες που αποτόλμησε να διαφύγει μέσα από παγιδευμένους με νάρκες δρόμους και τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών, τα οποία βρήκαν τη μικρή στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι της και να τραυματιστεί σοβαρά στη μύτη.

«Ήταν ξαπλωμένη στο έδαφος, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Νομίζαμε ότι είναι νεκρή. Είπα στη γυναίκα μου, ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Όμως εκείνη επέμενε ότι δεν μπορούμε να την αφήσουμε εκεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πατέρας της στο βρετανικό δίκτυο.

Το 12χρονο κορίτσι υπεβλήθη σε εγχείριση στο Ερμπίλ του Ιρακινού Κουρδιστάν όπου της αφαιρέθηκαν τα θραύσματα από το κρανίο, όμως χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ματιού προκειμένου να έχει μια φυσιολογική ζωή ξανά.

Η πρόσθετη χειρουργική επέμβαση κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει η οικογένειά της, μιας και το ταξί του πατέρα της καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς.

«Με αποκαλούν το κορίτσι χωρίς μάτια. Κάθομαι στο δρόμο μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μας και παίζω με τις κούκλες μου. Άλλες φορές κάθομαι μέσα στο σπίτι. Δεν σταματάω να ονειρεύομαι ότι έχω το μάτι μου ξανά, πως είμαι φυσιολογική και πως ο μπαμπάς μου θα μπορέσει να ξαναβρεί τη δουλειά του», λέει η μικρή στον απεσταλμένο του Skynews, ο οποίος αναφέρει ότι ήδη έχει συμπτώματα κατάθλιψης και δεν πως βγαίνει από το σπίτι καθώς τα παιδιά στο σχολείο της λένε ότι η όψη της είναι άσχημη.

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024