Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζευγάρια από την Τουρκία παντρεύονται στο σπίτι του Ατατούρκ

Ζευγάρια από την Τουρκία παντρεύονται στο σπίτι του Ατατούρκ

Πολλά νεαρά ζευγάρια από κάθε γωνιά της Τουρκίας ταξιδεύουν το τελευταίο διάστημα προς τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τελέσουν τους γάμους τους στο τουρκικό προξενείο, κατοικία κάποτε του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.

Πολλά νεαρά ζευγάρια από κάθε γωνιά της Τουρκίας ταξιδεύουν το τελευταίο
διάστημα προς τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τελέσουν τους γάμους τους στο
τουρκικό προξενείο, κατοικία κάποτε του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού
κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο γάμος στο συγκεκριμένο κτίριο, είναι όπως δηλώνουν τα ίδια τα νεαρά ζευγάρια, όχι απλά «μυσταγωγία», αλλά και «εφόδιο ζωής». Είναι χαρακτηριστικό ότι το προξενείο στη Θεσσαλονίκη το επισκέφτηκαν μόνο το 2014 περισσότεροι από 120.000 Τούρκοι πολίτες, αρκετοί από αυτούς νέοι, που είχαν ως βασικό στόχο την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη και τον γάμο τους στον ιερό γι αυτούς χώρο.

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία

Και μόνο η ύπαρξη του κτιρίου αυτού στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται εδώ και λίγα χρόνια αρκετή για την αύξηση του ρεύματος των Τούρκων επισκεπτών στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ικανή να καταστήσει την πόλη βασικό προορισμό για τους τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Οι Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη με τις οικογένειες τους ή με τους/τις υποψήφιους/ες συζύγους τους για ένα σύντομο τριήμερο, τετραήμερο, ή και εβδομαδιαίο ταξίδι και αφού περιηγηθούν πρώτα στους χώρους του δικού τους πολιτισμικού ενδιαφέροντος ανακαλύπτουν και τις ομορφιές της Μακεδονίας.

Το ταξίδι του γάμου, συνήθως τριήμερο, περιλαμβάνει παραδοσιακό γεύμα σε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, γλέντι σε νυχτερινό κέντρο μετά το μυστήριο και φυσικά όλη την προετοιμασία πριν από το μυστήριο του γάμου, με αγορές σε ακριβά καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και φυσικά με την περιποίηση των μελλόνυμφων σε κομμωτήρια και χώρους αισθητικής.

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει κλασικά πρωινή βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο, καφέ στην περιοχή της πλατείας Αριστοτέλους, του λιμανιού και του Λευκού Πύργου και αργότερα τη διαδικασία της τέλεσης του μυστηρίου. Ακολουθεί νυχτερινό γλέντι με όλους τους συγγενείς, που επίσης συνοδεύουν το ζευγάρι των μελλονύμφων και όλο αυτό είναι ένα event, όχι μόνο των εύπορων αλλά και των μεσαίας τάξης οικογενειών της Τουρκίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εύποροι Τούρκοι, κυρίως οι κοπέλες, επιθυμούν να γίνει η διαδικασία του γάμου στο τουρκικό προξενείο και το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, θεωρώντας το ως εφόδιο στη ζωή τους αλλά και ως μέσο επίδειξης και ανάδειξης του τρόπου ζωής τους.

Αυξημένη κίνηση σε ξενοδοχεία και καταστήματα

Μιλώντας γι αυτό το κύμα επισκεπτών, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Στέφανος Χατζημανώλης, ειδικευμένος στις μετακινήσεις τουριστικών group από τη μία χώρα στην άλλη, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα τελευταία χρόνια αυτή η τάση έχει ενισχύσει σημαντικά τη Θεσσαλονίκη, τα ξενοδοχεία της και τα κεντρικά καταστήματα της πόλης.

Ο Σάββας Σεϊδόγλου, η Βάσια Παναγιωτίδου, η Δέσποινα Κουμαντσιώτη και η Στέλλα Καταφυγιώτη, μέλη ομάδας κεντρικού κομμωτηρίου της Θεσσαλονίκης ομολογούν πως η περιποίηση, το μακιγιάζ, και το χτένισμα μιας υποψήφιας νύφης ισοδυναμεί με μια μικρή μυσταγωγία.

Οι γονείς και κυρίως η μητέρα της νύφης θα επιβλέψουν την κάθε λεπτομέρεια, θα φέρουν σαμπάνια κατά τη διάρκεια της κόμμωσης ή της περιποίησης των μαλλιών, θα ανοίξουν τα ποτά για να τα καταναλώσουν κερνώντας και τους κομμωτές στη διάρκεια αυτής περίπου δίωρης περιποίησης. Θα ακούσουν τα δικά τους τραγούδια και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη διαδικασία που προβλέπει το δικό τους πρωτόκολλο για το μυστήριο που θα γίνει παρουσία όλων των συγγενών και φίλων του ζευγαριού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024