Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε σε ηλικία 95 ετών το «Οργισμένο είδωλο», Τζέικ Λα Μότα [βίντεο]

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών το «Οργισμένο είδωλο», Τζέικ Λα Μότα [βίντεο]

Ο διάσημος πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα, ο αθλητής που έγινε ταινία του Σκορσέζε, το  «Οργισμένο είδωλο», έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Ο Τζέικ Λα Μότα έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. Και αν το όνομα του δεν σας λέει αμέσως κάτι, αρκεί να θυμηθείτε την ταινία «Οργισμένο είδωλο» του Μάρτιν Σκορσέζε του 1980.

Ναι, ο πυγμάχος που έκανε τον διάσημο σκηνοθέτη να ασχοληθεί με τη ζωή του και χάρισε τον Ρόμπερτ ντε Νίρο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου πέθανε την Τρίτη σε ένα γηροκομείο στο Μαϊάμι.

Ο αυτοκαταστροφικός αθλητής, ο οργισμένος ταύρος όπως τον χαρακτήριζαν, είχε συχνά βίαια ξεσπάσματα εντός και εκτός ρινγκ, τα οποία τον οδήγησαν σιγά σιγά στην πλήρη αποξένωση.



Τον θάνατο του Λα Μότα ανακοίνωσε σήμερα μία από τις κόρες του, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ακριβή αιτία θανάτου του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ, ο θάνατός του επήλθε έπειτα από πνευμονία, στον Οίκο ευγηρίας όπου διέμενε.

Παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών το 1950, ο Λα Μότα, ευρύτερα γνωστός ως «Ταύρος του Μπρόνξ», ξεκίνησε την καριέρα του στα ρινγκ το 1941, όταν και απορρίφθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για ιατρικούς λόγους.

Σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η αντιπαλότητά του με τον σπουδαίο πυγμάχο Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον, τον οποίο αντιμετώπισε έξι φορές, σε μία ιστορική σειρά αγώνων που κρίθηκαν «στο νήμα», κερδίζοντας ωστόσο μονάχα έναν από αυτούς και υποχρεώνοντας τον Ρόμπινσον στην πρώτη ήττα της καριέρας του.

Διάσημος για το γερό πιγούνι του, το οποίο άντεχε και το πιο σκληρό σφυροκόπημα των αντιπάλων του, ο Λα Μότα βγήκε νοκ άουτ μόνο μία φόρα, σε έναν αγώνα της τελευταίας φάσης της καριέρας του, το 1952.

Εκτός των ρινγκ, η ζωή του Λα Μότα υπήρξε ταραχώδης, περιλαμβάνοντας ακόμη και «μπλεξίματα» με το οργανωμένο έγκλημα της Νέας Υόρκης, με τον ίδιο να έχει παραδεχθεί ότι σε μία περίπτωση έχασε επίτηδες έναν αγώνα λόγω πιέσεων της μαφίας. «Έχασα επίτηδες έναν αγώνα με τον Μπίλι Φοξ, επειδή δεσμεύθηκαν ότι το τίμημα για την υπεράσπιση του τίτλου μου θα ήταν μία σφαίρα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, μιλώντας για τον συγκεκριμένο αγώνα, σε μία συνέντευξη το 1970.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024