Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδές μπαίνουν δυναμικά στην χρηματιστηριακή αγορά

Ινδές μπαίνουν δυναμικά στην χρηματιστηριακή αγορά

Δυναμική εμφάνιση στην χρηματιστηριακή αγορά έχουν κάνει πολλές ινδές καταρρίπτοντας στερεότυπα και αποδεικνύοντας ότι τα υφιστάμενα δεδομένα στη χώρα τους σιγά σιγά αλλάζουν. «Η ανάγκη για οικονομική ανεξαρτησία, η δυνατότητα να κερδίσουν γρήγορα χρήματα και να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα πλούτο είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έλκονται από τις χρηματιστηριακές αγορές», επισημαίνει ο χρηματομεσίτης από το Νέο Δελχί Ραντζίτ Ρατζάν.

Δυναμική εμφάνιση στην χρηματιστηριακή αγορά έχουν κάνει πολλές ινδές καταρρίπτοντας στερεότυπα και αποδεικνύοντας ότι τα υφιστάμενα δεδομένα στη χώρα τους σιγά σιγά αλλάζουν.

«Η ανάγκη για οικονομική ανεξαρτησία, η δυνατότητα να κερδίσουν γρήγορα χρήματα και να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα πλούτο είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έλκονται από τις χρηματιστηριακές αγορές», επισημαίνει ο χρηματομεσίτης από το Νέο Δελχί Ραντζίτ Ρατζάν.

Στην Ινδία ενώ η τρέχουσα αναλογία ανδρών -γυναικών στην χρηματιστηριακή αγορά είναι 76 προς 24, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όλο και περισσότερες γυναίκες ανταγωνίζονται στον κλάδο αυτό τους άντρες.

Σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποίησαν καθηγητές του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ με τίτλο Τα αγόρια θα είναι αγόρια: Φύλο, υπερβολική εμπιστοσύνη και επενδύσεις σε μετοχές, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες στο θέμα των επενδύσεων, πιο υπεύθυνες, αποφεύγοντας τους κινδύνους και τις ζημίες.

«Πιστεύεται ότι οι άνδρες είναι πιο έξυπνοι στα οικονομικά θέματα. Οι γυναίκες όμως αποταμιεύουν καλύτερα τα χρήματα. Με την πάροδο του χρόνου, οι γυναίκες πελάτες μού εκφράζουν καθαρά πλέον τις »επενδυτικές» τους προτιμήσεις. Οι νεότερες μάλιστα συχνά είναι ατρόμητες ενώ εκείνες που πλησιάζουν τα 50 ή και μεγαλύτερες προτιμούν να παίζουν με πιο ασφαλή τρόπο», εξηγεί ο χρηματιστής Μάνεκ Σάα.

Η νέα ομάδα γυναικών από την Ινδία που μπαίνει δυναμικά στη χρηματιστηριακή αγορά προέρχεται από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ξεκινούν συνήθως επενδύοντας σε μετοχές εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης και αργότερα μετακινούνται σε τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

«Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την πλήρους απασχόλησης εργασία μου μετά τη γέννηση της κόρης μου. Έπειτα από έξι μήνες που την φρόντιζα, ανυπομονούσα να είμαι και πάλι ανεξάρτητη. Αυτό συνέβη όταν ξεκίνησα να παρακολουθώ το χρηματιστήριο. Στην αρχή αγόραζα μετοχές χωρίς ρίσκο», διηγείται η 36χρονη νοικοκυρά Ρίσα Σάρμα, κάτοικος ενός πλούσιου προαστίου του Δελχί.

«Οι γυναίκες είναι ο πυλώνας της οικογένειας, οφείλουν όμως να φροντίσουν και τους εαυτούς τους. Αφότου μεγάλωσαν τα παιδιά μου και πήραν τον δρόμο τους, ξεκίνησα να επενδύω σε χρηματιστήριο για να στηρίξω τον εαυτό μου και να αποταμιεύσω για τα γηρατειά μου. Μου πήρε χρόνο και προσπάθεια, τώρα όμως μετά από οκτώ χρόνια εξοικονόμησα σίγουρα και καλά χρήματα επενδύοντας στις αγορές», λέει από την πλευρά της η 68χρονη Σαβίτα Μένον, συνταξιούχος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Δελχί.

«Λέγεται ότι τα στερεότυπα των φύλων καταρρίπτονται γρήγορα στην Ινδία. Τα τείχη πέφτουν τόσο στο σπίτι, όσο και στους χώρους εργασίας, όπου οι γυναίκες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και συμβαδίζουν με τους άντρες. Η χρηματιστηριακή αγορά γίνεται σαφώς ο χώρος όπου μύθοι όπως »οι γυναίκες και τα χρήματα δεν πάνε μαζί» καταρρίπτονται. Παράλληλα, περιορίζονται οι κοινωνικές πιέσεις για τομείς που θεωρούνται ότι είναι «αποκλειστικά για άντρες», εξηγεί ο επιστήμονας σε θέματα συμπεριφοράς N.K. Ντουμπέϊ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Xinhua

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024