Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζούκερμπεργκ για Πρόεδρος ή άλλη μια θερινή ιστορία;

Ζούκερμπεργκ για Πρόεδρος ή άλλη μια θερινή ιστορία;

Φούντωσαν οι φήμες για πιθανή ενασχόληση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την πολιτική, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020, όταν έγινε γνωστό ότι ο ιδρυτής του Facebook προσέλαβε πρώην σύμβουλο επικοινωνίας του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο, οι φήμες μπορεί να είναι η αρχή και το τέλος της ιστορίας «Ζούκερμπερκ για Πρόεδρος, 2020».

Τον πρώην σύμβουλο επικοινωνίας του Μπαράκ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον, Τζόελ Μπένενσον, προσέλαβε ο ιδρυτής του Facebook Μάρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, σύμφωνα με πηγή κοντά στους δύο, την οποία επικαλείται το Politico.

Η εταιρεία Μπένενσον θα διεξάγει έρευνες για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Τσαν – Ζούκερμπεργκ, ωστόσο η είδηση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί ως μια στροφή του πολυεκατομμυριούχου από το φιλανθρωπικό έργο στην πολιτική σκηνή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζεύγος Ζούκερμπεργκ προσλαμβάνει σύμβουλο επικοινωνίας, καθώς έχουν δουλέψει γι΄ αυτούς ένας ακόμη πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, ο Ντέιβιντ Πλαφ, όπως και ο πρώην σύμβουλος της καμπάνιας Μπους (2004), Κεν Μέλμαν.

Η ανάμειξη του Μπένενσον στις υποθέσεις των Ζούκερμπεργκ φουντώνει τις φήμες περί ενασχόλησης του ιδρυτή του Facebook με την πολιτική.

Ο Μπένενσον δεν σχολίασε την πρόσληψή του, ωστόσο το ίδρυμα Τσαν – Ζούκερμπεργκ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «κάθε ερευνητική εργασία βοηθά το έργο μας».

Αν και ο Ζούκερμπεργκ έχει διαψεύσει ότι ενδιαφέρεται να αναμειχθεί στην πολιτική, το όνομά του, όπως βέβαια και πολλών άλλων πολυεκατομμυριούχων, πέφτει στο τραπέζι εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο ίδιος ο 33χρονος έδωσε τροφή στη φημολογία, όταν τον Ιούνιο ανέβασε φωτογραφίες από το οδικό ταξίδι του στην Αϊόβα, την πρώτη πολιτεία που βγάζει εκλέκτορες. Βέβαια, ο Ζούκερμπεργκ ταξίδεψε στην Αϊόβα στο πλαίσιο του σχεδίου του να επισκεφτεί κάθε αμερικανική πολιτεία, αλλά κι αυτό μπορεί να εκληφθεί ως προεκλογική κίνηση.

Ο Ζούκερμπεργκ πέρασε και από το Ντιτρόιτ, μια εμβληματική πόλη της Σκουριασμένης Ζώνης (Rust Belt), δηλαδή μεσοδυτικές και βορειοανατολικές πολιτείες που πλήττονται από παρακμάζουσα βιομηχανία, γερασμένα εργοστάσια και μειούμενο πληθυσμό. Στάση έκανε και στο Ντέιτον του Οχάιο, πόλη-οδηγό για τον νικητή των εκλογών.

«Κάποιοι αναρωτιέστε αν αυτή η διαδρομή σημαίνει ότι μπαίνω στην πολιτική. Δεν μπαίνω» είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook τον Μάιο.

Η πρόσληψη του Μπένενσον σίγουρα θα δώσει τροφή στις φήμες για εμπλοκή του Ζούκερμπεργκ στην πολιτική, ωστόσο οι φήμες μπορεί να είναι η αρχή και το τέλος της ιστορίας «Ζούκερμπεργκ για Πρόεδρος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024