Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ύδρα: Επισκευή του παλαιότερου σε λειτουργία σχολείου της Ελλάδας

Ύδρα: Επισκευή του παλαιότερου σε λειτουργία σχολείου της Ελλάδας

Η επισκευή και συντήρηση του παλαιότερου σε λειτουργία σχολείου της Ελλάδας, στην Ύδρα, έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπράτηση των εργασιών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς το A' δημοτικό σχολείο κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε ως σχολείο από το 1880.

Η επισκευή και συντήρηση του παλαιότερου σε λειτουργία σχολείου της Ελλάδας, στην Ύδρα, έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπράτηση των εργασιών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς το A’ δημοτικό σχολείο κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε ως σχολείο από το 1880. Επειδή έχει χαρακτηριστεί μνημείο, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, με προϋπόθεση τον σεβασμό στον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας.

Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησής του, ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση και ασφαλές, καθώς πρόκειται να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα, όπως η έντονη ρηγμάτωση του αρμολογήματος, που επιτρέπει την εισροή νερού στο εσωτερικό της τοιχοποιίας.

Στα 180.000 ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπηπέρος, σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως το χρόνιο αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και των διδασκόντων του νησιού υλοποιείται. «Με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και με σεβασμό στη παράδοση, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα που καθυστερούσαν πολλά χρόνια, όπως το εμβληματικό αυτό σχολείο.

Οφείλουμε να το συντηρήσουμε και να το παραδώσουμε ασφαλές, να συνεχίσει να φιλοξενεί στους χώρους και τις επόμενες γενιές της ιστορικής Ύδρας» ανέφερε ο κ. Χατζηπέρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024