Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τις εμπειρίες του από την Ουγκάντα μεταφέρουν στα Βαλκάνια δύο Έλληνες

Τις εμπειρίες του από την Ουγκάντα μεταφέρουν στα Βαλκάνια δύο Έλληνες

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, δύο αδέρφια ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να υλοποιήσουν το εθελοντικό, εκπαιδευτικό και μη χρηματοδοτούμενο H-Ug project στα βάθη της Αφρικής. H Μαριλένα και o Κωνσταντίνος Μαραγκός πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ενίσχυση και ενημέρωση μαθητών και φοιτητών για ευκαιρίες σπουδών στην Ευρώπη. Η ομάδα του H-Ug Project μεγαλώνει και ετοιμάζεται για το δεύτερο πρόγραμμα αυτή τη φορά εντός Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, δύο αδέρφια ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να υλοποιήσουν το εθελοντικό, εκπαιδευτικό και μη χρηματοδοτούμενο H-Ug project στα βάθη της Αφρικής.

H Μαριλένα και o Κωνσταντίνος Μαραγκός πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ενίσχυση και ενημέρωση μαθητών και φοιτητών για ευκαιρίες σπουδών στην Ευρώπη.

Μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ με τις εμπειρίες, τις δράσεις στην Αφρική και συνεντεύξεις από τους πρωταγωνιστές.

Τα αδέρφια συμμετείχαν σε αρκετές εκδηλώσεις, μέσω των οποίων παρουσίασαν το πρόγραμμα και το ντοκιμαντέρ. Ο αντίκτυπος του H-Ug Project αποδεικνύεται μεγάλος όχι μόνο στις τοπικές αφρικανικές κοινωνίες αλλά και στις ευρωπαϊκές.

Η ομάδα του H-Ug Project μεγαλώνει, φοιτητές και εθελοντές από Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Αυστρία), Ασία (Ιαπωνία) και Αφρική (Κένυα, Νιγηρία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό) ετοιμάζονται για ένα δεύτερο πρόγραμμα, αυτή τη φορά εντός Ευρώπης.

Το H-Ug Project εντός Βαλκανίων περιλαμβάνει ακτιβιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις στις χώρες των Βαλκανίων και στοχεύει αρχικά στην ενημέρωση και κινητοποίηση της νεολαίας και δευτερευόντως στη συλλογή γραφικής ύλης για τους μαθητές στα σχολεία της Αφρικής. Η γραφική ύλη που θα συλλεχθεί από όλες τις δράσεις θα αποσταλεί με κοντέινερ στην Ουγκάντα.

Το πρόγραμμα στα Βαλκάνια

  • 3 Απριλίου, Κραϊόβα στη Ρουμανία: Εκδήλωση με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού». Η ομάδα του H-Ug Project θα επισκεφτεί το λύκειο Colegiul Național Frații Buzești και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα, το ντοκιμαντέρ «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας» και θα υλοποιήσει βιωματικές δραστηριότητες με τους μαθητές σχετικές με τον εθελοντισμό & την εκπαίδευση.
  • 3 Απριλίου, Κραϊόβα στη Ρουμανία: Εκδήλωση με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού». Η ομάδα του H-Ug Project θα επισκεφτεί το λύκειο Colegiul Național Ștefan Velovan και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα, το ντοκιμαντέρ «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας» και θα υλοποιήσει βιωματικές δραστηριότητες με τους μαθητές σχετικές με τον εθελοντισμό & την εκπαίδευση.
  • 9 Απριλίου, Κόπερ στη Σλοβενία: «Τρέξε για το H-Ug»: 4 Πρεσβευτές του H-Ug Project από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστρία και Ιαπωνία θα αγωνιστούν στον “Istrian” μαραθώνιο στη Σλοβενία. 5000 καρτ ποστάλ του H-Ug Project θα διανεμειθούν στους δρομείς των αγώνων των 42, 21 & 10 χιλιομέτρων
  • 10 Απριλίου, Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία: Εκδήλωση με θέμα «Η αξία της εκπαίδευσης»: Παρουσίαση του H-Ug Project, προβολή ντοκιμαντέρ, ομιλίες από φοιτητές από την Αφρική στην Ευρώπη.
  • 13 Απριλίου, Σέτινγιε στο Μαυροβούνιο: Εκδήλωση με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού». Η ομάδα του H-Ug Project θα διοργανώσει εκδήλωση απευθυνόμενη κυρίως σε νέους ανθρώπους. Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος, προβολή του ντοκιμαντέρ και βιωματικές δραστηριότητες με τους συμμετέχοντες.
  • 14 & 15 Απριλίου, Σαράγιεβο στη Βοσνία: Ανοιχτά παζάρια και ακτιβιστικές δράσεις σε κεντρικές πλατείες της πόλης με στόχο την προώθηση και τον διαμοιρασμό αφρικανικών τοπικών προϊόντων καθώς και καρτ ποστάλ του H-Ug Project.
  • 16 & 17 Απριλίου, Βελιγράδι στη Σερβία: Ανοιχτά παζάρια και ακτιβιστικές δράσεις σε κεντρικές πλατείες της πόλης με στόχο την προώθηση και τον διαμοιρασμό αφρικανικών τοπικών προϊόντων καθώς και καρτ ποστάλ του H-Ug Project.
  • 18 Απριλίου, Νις στη Σερβία: Εκδήλωση με συνεργασία με τη ΜΚΟ Aktilum με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού». Η ομάδα του H-Ug Project θα διοργανώσει εκδήλωση απευθυνόμενη κυρίως σε νέους ανθρώπους. Θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος, προβολή του ντοκιμαντέρ και βιωματικές δραστηριότητες με τους συμμετέχοντες.
  • 19 Απριλίου, Σκόπια στο ΠΓΔΜ: Εκδήλωση με θέμα «Η αξία του εθελοντισμού». Η ομάδα του H-Ug Project θα επισκεφτεί το International Nova School και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα, το ντοκιμαντέρ και θα υλοποιήσει βιωματικές δραστηριότητες με τους μαθητές σχετικές με τον εθελοντισμό & την εκπαίδευση.
  • 20 – 28 Απριλίου, Λε Μον στη Γαλλία: Το H-Ug Project θα εκπροσωπηθεί στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «Human Rights Here Wright Now», κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος και προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας».
  • 29 Απριλίου, Χαλκίδα στην Ελλάδα: Η ομάδα του H-Ug Project θα συμμετάσχει σε εκδήλωση διοργανωμένη από διάφορους φορείς εκπαίδευσης της πόλης και θα μιλήσει σε πλατφόρμα TedEd σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αξία της εκπαίδευσης και του εθελοντισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024