Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το θρυλικό beach party του «Λούκι» στη Βουλιαγμένη

Το θρυλικό beach party του «Λούκι» στη Βουλιαγμένη

Ένα... πάρτυ για φίλους αποφάσισε να δώσει το 1983 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Το αποτέλεσμα ήταν το περίφημο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη», που έγινε το 1983 και που συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες θεατές. Το «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα σε φυσικούς χώρους.

Ένα… πάρτυ για φίλους αποφάσισε να δώσει το 1983 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης. Το αποτέλεσμα ήταν το περίφημο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη», που έγινε το 1983 και που συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Το «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» θεωρήθηκε το ελληνικό Woodstock και ο Λουκιανός με αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που έβγαλε τις συναυλίες από τα γήπεδα και τα θέατρα σε φυσικούς χώρους.

Στο πάρτι του 1983 είχαν εμφανιστεί διαδοχικά οι Διονύσης Σαββόπουλος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας, Αφροδίτη Μάνου και Μαντώ, αποβιβαζόμενοι με ταχύπλοα στην πλωτή εξέδρα.

Σε μια εποχή που ο όρος «beach party» δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός, το πάρτυ του Κηλαηδόνη -ο οποίος απεβίωσε την Τρίτη στα 73 του- κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο σε όλη την παραλιακή λεωφόρο, από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Λεωφόρο Συγγρού.

Ο ίδιος είχε δηλώσει για αυτή τη βραδιά: «Πάντα για τα πάρτι μου έψαχνα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ή το απέραντο γρασίδι αυτών των κήπων, πάντα ήθελα να φαίνονται όλα χαλαρά και απρόβλεπτα, για να αισθάνονται όλοι σαν το σπίτι τους, όση δουλειά κι αν κρυβόταν από πίσω, πάντα με κρατούσε στην αγκαλιά της η Αθήνα μας, οπότε νοιώθω πολύ οικεία σε αυτό τον υπέροχο χώρο και ελπίζω να σημάνει το ίδιο και για σας».

Ο Κηλαηδόνης προετοίμαζε το πάρτυ επί μήνες. Αποφάσισε να το διοργανώσει μια νύχτα με πανσέληνο, με τον ίδιο τον τραγουδοποιό να επιθυμεί «μια λαϊκή βραδιά με κάποιο αισθητήριο».

«Πηγαινοερχόμουν έξι μήνες (στην πλαζ του ΕΟΤ). Μέτρησα τα πάντα. Το μόνο που δεν πρέβλεψα ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου» είχε πει σε συνέντευξή του αργότερα.

Στις 19:00 το απόγευμα της 25ης Ιουλίου οι είσοδοι της πλαζ άνοιξαν και τα εισιτήρια (που κόστιζαν 300 δραχμές) είχαν γίνει ανάρπαστα. Πολλοί επέλεξαν να φτάσουν στην πλαζ… κολυμπώντας.

Όσοι πληροφορήθηκαν για τη συναυλία από το ραδιόφωνο έσπευσαν στη Βουλιαγμένη με αποτέλεσμα να γίνει το αδιαχώρητο στην Παραλιακή.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τον οικοδεσπότη Κηλαηδόνη και συνεχίζεται με -μεταξύ άλλων- Βαγγέλη Γερμανό και Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει: «Νομίζαμε ότι ήταν πάρτυ – βεγγέρα, αλλά διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για υπερπαραγωγή της Φίνος Φιλμ».

Ακόμα και καντάδα περιελάμβανε η βραδιά. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τραγουδά τη Βουλιαγμένη και μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα τα Θερινά Σινεμά, ενώ το πλήθος χορεύει και κάνει βουτιές στη θάλασσα.

«Τώρα που διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχουν χώροι για τόσες χιλιάδες κόσμου, την επόμενη φορά θα μαζευτούμε στον κάμπο της Θεσσαλίας!» είχε πει αστειευόμενος ο Λουκιανός μετά τη συναυλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024