Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αφισοκολλητές της νύχτας που έβαλαν στο στόχαστρο τον Πάπα

Οι αφισοκολλητές της νύχτας που έβαλαν στο στόχαστρο τον Πάπα

Ξαφνικά μέσα στη νύχτα αρκετές γειτονιές της Ρώμης κοντά στο Βατικανό γέμισαν αφίσες με έναν συνοφρυωμένο Φραγκίσκο και σκληρή κριτική σε ορισμένες από τις πρόσφατες αποφάσεις του. Υπογραφή δεν υπήρχε, αλλά τα blogs «έδειχναν» τους συντηρητικούς κύκλους της Καθολικής Εκκλησίας.

Ξαφνικά μέσα στη νύχτα αρκετές γειτονιές της Ρώμης κοντά στο Βατικανό γέμισαν αφίσες με έναν συνοφρυωμένο Πάπα Φραγκίσκο και σκληρή κριτική σε ορισμένες από τις πρόσφατες αποφάσεις του. Υπογραφή δεν υπήρχε, αλλά στα blogs και σε σχετικά sites «έδειχναν» τους πιο συντηρητικούς κύκλους της Καθολικής Εκκλησίας.

«France» αποκαλούσαν οι ανώνυμοι στις αφίσες τον ποντίφικα και του καταλόγιζαν τα όσα έκανε πρόσφατα με το Τάγμα της Μάλτας, καρδινάλιους που αγνόησε κλπ. Και κατέληγαν: «Τι απέγινε η φιλευσπλαχνία σου;»

Τα πόστερ δεν άντεξαν βέβαια πολύ, διότι ο Δήμος έσπευσε να τα καλύψει με άλλες αφίσες που αναδείκνυαν το παράνομο του πράγματος.

Ο Αργεντινός ποντίφικας είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο τον πλανήτη, δεν υπάρχει βεβαίως καμία αμφιβολία για την ίδια του τη χώρα, όπου η σημαία της Αγίας Έδρας κυματίζει περήφανα δίπλα στη γαλανόλευκη της Αργεντινής.

Ωστόσο, πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνει ή τις δηλώσεις του υπέρ των φτωχών και κατατρεγμένων, φέρνουν γκρίνια. Τουλάχιστον διαδικτυακή, καθώς δεν είναι λίγα τα sites και blogs που ασχολούνται με το Βατικανό.

Αρκετοί περίμεναν με ενδιαφέρον τα όσα θα έλεγε ο ποντίφικας την Κυριακή στο κήρυγμά του για να δουν αν θα απαντήσει στους «ανώνυμους αφισοκολλητές». Δεν υπήρξαν συγκεκριμένες αναφορές ή μήπως υπήρξαν;

Ιδού τα λόγια του: «Η αποστολή των χριστιανών είναι να δίνουν γεύση στη ζωή με την πίστη και την αγάπη που ο Ιησούς μας έδωσε. Και την ίδια στιγμή να απομονώνουν τα μικρόβια του εγωισμού, του φθόνου και της συκοφαντίας.»

Aπόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024