Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μια αεροσυνοδός διέσωσε ανήλικη - θύμα trafficking

Πώς μια αεροσυνοδός διέσωσε ανήλικη – θύμα trafficking

Έσωσε τη ζωή ενός κοριτσιού αποτρέποντας μια δυσάρεστη εξέλιξη. Όλα ξεκίνησαν από μια απλή παρατήρηση, όταν το βλέμμα της 49χρονης αεροσυνοδού Σίλα Φρίντερικ έπεσε πάνω σε μια αναμαλλιασμένη έφηβη η οποία συνοδευόταν από έναν καλοντυμένο άντρα.

Έσωσε τη ζωή ενός κοριτσιού αποτρέποντας μια δυσάρεστη εξέλιξη. Όλα ξεκίνησαν από μια απλή παρατήρηση, όταν το βλέμμα της 49χρονης αεροσυνοδού Σίλα Φρίντερικ έπεσε πάνω σε μια αναμαλλιασμένη έφηβη η οποία συνοδευόταν από έναν καλοντυμένο άντρα.

Τη στιγμή εκείνη η Σίλα συνειδητοποίησε ότι απέναντί της καθόταν όχι μόνο ένα ασυνήθιστο ζευγάρι, αλλά κρυβόταν μια περίεργη υπόθεση, το νήμα της οποίας αποφάσισε να ξετυλίξει.

Στην πτήση από Σιάτλ προς Σαν Φρανσίσκο της αεροπορικής εταιρείας Alaska Airlines είδε ένα κορίτσι που έμοιαζε με 15, περίπου, ετών.

«Φανταζόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο άντρας ήταν καλοντυμένος και αυτό μου επέστησε την προσοχή. Αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν εκείνος να είναι τόσο καλοντυμένος και το κορίτσι να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση», δήλωσε η αεροσυνοδός.

Όταν η ανήλικη προσπάθησε να μιλήσει με δυο επιβάτες του αεροσκάφους, ο άντρας που τη συνόδευε υιοθέτησε επιθετική συμπεριφορά.

Αξιολογώντας τα σημάδια αυτά, η Σίλα αποφάσισε να επέμβει και να βοηθήσει την έφηβη που βρισκόταν υπό καθεστώς κινδύνου.

Άφησε για το κορίτσι ένα σημείωμα, στην τουαλέτα του αεροσκάφους, που δεν κατέληξε στον κάδο των απορριμμάτων, αλλά έδωσε μια άλλη διάσταση στην υπόθεση. «Χρειάζομαι βοήθεια», απάντησε η κοπέλα αφότου διάβασε το γράμμα της αεροσυνοδού.

Μετά από την απάντηση απόγνωσης, η κινητοποίηση ήταν η μοναδική διέξοδος. Η αεροσυνοδός ενημέρωσε τους πιλότους για την κατάσταση και στη συνέχεια η υπόθεση έγινε γνωστή στην αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο. Δεν άργησε να φτάσει η ώρα της σύλληψης του άντρα που θα υπέβαλε την ανήλικη στο βασανιστήριο του trafficking. Αμέσως μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, μπήκαν οι χειροπέδες.

Η αναγνώριση ενός τέτοιου περιστατικού έρχεται σε μια εποχή που η παράνομη διακίνηση ανθρώπων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Εδώ και μια δεκαετία, περίπου, το προσωπικό των αεροδρομίων στις ΗΠΑ λαμβάνει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να αναγνωρίζει σημάδια που παραπέμπουν σε εμπορία ανθρώπων.

Σημάδια κακοποίησης, άρνηση απάντησης σε ερωτήσεις και μη ανταπόκριση σε ανοιχτά αιτήματα επικοινωνίας, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις που καταδεικνύουν trafficking. Περί τους 2.000 παράνομους διακινητές συνέλαβε την περασμένη χρονιά η υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ ταυτοποιώντας, παράλληλα, 400 θύματα.

«Δουλεύω ως αεροσυνοδός τα τελευταία δέκα χρόνια και αναγνωρίζοντας περιστατικό trafficking γύρισα πίσω στην εκπαίδευση που έλαβα στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής», δηλώνει η αεροσυνοδός κ.Φρίντερικ.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024