Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα χαρτί, ένα βελάκι προς τον Φάρατζ και «το μέσο είναι το μήνυμα»

Ένα χαρτί, ένα βελάκι προς τον Φάρατζ και «το μέσο είναι το μήνυμα»

Ο Σεμπ Ντανς είναι ευρωβουλευτής με τους Εργατικούς της Βρετανίας. Πριν από λίγες μέρες, εν ώρα συνεδρίασης στην Ολομέλεια, εθεάθη να κρατά ένα κομμάτι χαρτί με τη φράση «σας λέει ψέματα». Υπήρχε και ένα βελάκι που έδειχνε το πρόσωπο που εκείνη τη στιγμή μιλούσε. Ήταν ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Σεμπ Ντανς είναι ευρωβουλευτής με τους Εργατικούς της Βρετανίας. Πριν από λίγες μέρες, εν ώρα συνεδρίασης στην Ολομέλεια, εθεάθη να κρατά ένα κομμάτι χαρτί με τη φράση «σας λέει ψέματα».

Υπήρχε και ένα βελάκι που έδειχνε το πρόσωπο που εκείνη τη στιγμή μιλούσε. Ήταν ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Η διαμαρτυρία του ήταν σύντομη (υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου τον πλησίασε και του ζήτησε να κατεβάσει το χαρτί), αλλά καταγράφηκε από τις κάμερες και έκανε το γύρο της Ευρώπης.

Ο 36χρονος Λονδρέζος πολιτικός, ανήκει στην πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Έχει εργαστεί στην Action Aid του Ηνωμένου Βασιλείου και στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μέλος της Επιτροπής για την Ανάπτυξη.

«Ήταν μια στιγμή εκνευρισμού. Έχω ειλικρινά βαρεθεί με τα εθνικιστικά και λαϊκιστικά μηνύματα που περιφέρονται λες και είναι η απάντηση στα προβλήματα του κόσμου» είπε στον Guardian, εξηγώντας την πράξη του.

Το πρόβλημα, όπως λέει, είναι ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Κανονισμός δίνει το δικαίωμα σε επικεφαλής ομάδας να μιλά επί τρία λεπτά χωρίς καμία διακοπή.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκε ο Φάρατζ -τέως πρόεδρος του UKIP- και επικεφαλής της «Ευρώπης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας» (EFDD), μιας πολιτικής ομάδας στην οποία ανήκουν ευρωσκεπτικιστές, λαϊκιστές και συντηρητικοί.

Εκεί βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία), αλλά και όσοι εξελέγησαν το 2014 με τα Πέντε Αστέρια του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο.

Ο Φάρατζ πήρε το λόγο για να υπερασπιστεί το διάταγμα Τραμπ εις βάρος των μουσουλμάνων, λέγοντας ότι το μόνο που επιχειρεί να κάνει είναι να προστατέψει τη χώρα του από τους τρομοκράτες.

Μάλιστα, κάλεσε το Σώμα να προσκαλέσει τον Τραμπ για μια ανοικτή συζήτηση, σε διαφορετική περίπτωση -ισχυρίστηκε- «θα επιβεβαιωθεί αυτό που πάντα υποψιαζόμουν, ότι είστε αντιδημοκράτες ζηλωτές».

Η κίνηση του Σεμπ Ντανς προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις του UKIP. O Μπιλ Έθεριτζ του ίδιου κόμματος ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος του συναδέλφου του για την «αηδιαστική, θλιβερή και δειλή» του πράξη.

«Όποια και να είναι η απόφαση του προέδρου και της Ευρωβουλής, μετά χαράς θα υποστώ τις συνέπειες» απάντησε ο Ντανς.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024