Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πολαρόιντ του Άντι Γουόρχολ

Οι πολαρόιντ του Άντι Γουόρχολ

Πριν το Instagram, υπήρχε ο Άντι Γουόρχολ. «Μια φωτογραφία σημαίνει ότι ξέρω πού ήμουν κάθε λεπτό. Γι' αυτό τον λόγο τραβάω φωτογραφίες. Είναι ένα οπτικό ημερολόγιο» έλεγε ο βασιλιάς της Pop Art.

Πριν το Instagram, υπήρχε ο Άντι Γουόρχολ. «Μια φωτογραφία σημαίνει ότι ξέρω πού ήμουν κάθε λεπτό. Γι’ αυτό τον λόγο τραβάω φωτογραφίες. Είναι ένα οπτικό ημερολόγιο» έλεγε ο βασιλιάς της Pop Art.

Έχοντας πάντα μαζί του μία κάμερα Polaroid, μία Polaroid Big Shot Camera, ο Άντι, από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 έωςτον θάνατό του το 1987, συγκέντρωσε μια τεράστια συλλογή από φωτογραφικά ενσταντανέ. Φίλων, ερώτων, celebrities και άλλων. Πολλές πουλήθηκαν σε δημοπρασίες, 700 από αυτές εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Taschen στον τόμο «Andy Warhol Polaroids, 1958- 1987».

«Μπαίνει κανείς στο πειρασμό να υποθέσει ότι ο Γουόρχολ θα είχε αγκαλιάσει το Instagram και τις selfies» γράφει στον πρόλογο του βιβλίου ο Ρίτσαρντ Μπ. Γούντγουορντ, για πολλά χρόνια κριτικός τέχνης στους Τάιμς της Νέας Υόρκης. «Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Θα είχε, στα σίγουρα, εκτιμήσει το άμεσο feedback και τη φτηνή ξετσιπωσιά της κάμερας ενός iPhone».

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει ο ιστότοπος Vintage Everyday παρουσιάζει celebrities, όπως την Νταϊάν Ρος, την Φάρα Φόσετ, την Λίζα Μινέλι, τον Τζόρτζο Αρμάνι, την Τζέιν Φόντα, τον Ντένις Χόπερ, την Τζόαν Κόλινς, τον Τζάνι Βερσάτσε, την Τζέρι Χολ, τον Τζακ Νίκολσον, την Ντέμπι Χάρι, την Ντιβάιν, τον Τζον Λένον και την Γιόκο, την Σόνια Ρίκιελ, τον Βαλεντίνο, την Μπιάνκα Τζάγκερ, τον Ιβ Σεν Λοράν, την Καρολίνα Χερέρα αλλά και τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

«Ο δικός μου ορισμός μιας καλής φωτογραφίας είναι ότι πρέπει να είναι εστιασμένη και να απεικονίζει μια διασημότητα» είχε πει κάποτε ο Άντι Γουόρχολ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024