Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ατρόμητος Βρετανός θα διασχίσει τον Ατλαντικό κολυμπώντας

Ατρόμητος Βρετανός θα διασχίσει τον Ατλαντικό κολυμπώντας

Ο 38χρονος βρετανός Μπεν Χούπερ έχει σκοπό να φτάσει από τη Σενεγάλη ως τη Βραζιλία δια θαλάσσης και να κερδίσει έτσι μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο πρώτος που κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό κολυμπώντας. Για να το κατορθώσει αυτό, θα καλύψει μια απόσταση 1.635 ναυτικών μιλίων, δηλαδή πάνω από 3.000 χιλιόμετρα, άρα θα κολυμπάει επί σχεδόν εννέα ώρες κάθε μέρα για πάνω από πέντε μήνες.

Ένας πρώην βρετανός αστυνομικός και κολυμβητής από το Τσέλτεναμ του Γκλούστερσιρ θα κολυμπήσει από τα ανοικτά της Αφρικής μέχρι τις ακτές της Βραζιλίας επιχειρώντας να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα καταφέρει κάτι τέτοιο -παράλληλα, θα σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ και θα μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Ο 38χρονος Μπεν Χούπερ ξεκίνησε το παράτολμο εγχείρημα του την περασμένη Κυριακή από τον κόλπο Χαν, στα ανατολικά του Ντακάρ, στη Σενεγάλη. Προορισμός του η πόλη Νατάλ στο βορρά της Βραζιλίας, πάνω από 1.600 μιλιά μακριά.

Μάλιστα, το ταξίδι του καθυστέρησε, καθώς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει πριν μια εβδομάδα, αλλά προέκυψε βλάβη στο σκάφος που θα τον ακολουθεί. Ωστόσο, τώρα πήγαν όλα καλά και την Κυριακή το πρωί έπεσε στα ζεστά νερά του Ατλαντικού ωκεανού.

Μαζί του ταξιδεύει ένα επιτελείο δέκα ατόμων, ήτοι γιατροί, φυσιοθεραπευτές καθώς και ένας εκπρόσωπος των βραβείων Γκίνες, που θα καταγράφει την πορεία του και θα επιβεβαιώσει την επιτυχία του εγχειρήματος του.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Guardian, ο Χούπερ θα καλύψει απόσταση 1.635 ναυτικών μιλίων, δηλαδή πάνω από 3.000 χιλιόμετρα.

Για να το κατορθώσει, θα κολυμπάει επί εννέα ώρες κάθε μέρα για πάνω από πέντε μήνες, όπερ και σημαίνει πως για λόγους αντοχής και δύναμης θα πρέπει να τρώει πάνω από 12.000 θερμίδες ημερησίως.

Φυσικά, στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού, δεν θα είναι μόνος του, έχοντας να αντιμετωπίσει μόνο την σωματική κούραση. Θα έχει να αντιμετωπίσει και τυχόν επιθέσεις από καρχαρίες –ειδικά δε, από το πιο απειλητικό είδος καρχαριοειδούς στον κόσμο, τον λευκό καρχαρία του Ατλαντικού που φτάνει ως τα τρία μέτρα μήκος.

Για αυτό τον σκοπό ζήτησε από την εταιρεία Arena να του σχεδιάσει μια ειδική στολή «παραλλαγής», το χρώμα και ο σχεδιασμός της οποίας θα τον βοηθούν να περνάει απαρατήρητος από τα επιθετικά κήτη.

Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιήσει κι ένα πειραματικό αέριο που διαλύεται στο νερό και αναπαράγει τη μυρωδιά της σήψης του κρέατος του καρχαρία, μια οσμή που οι καρχαρίες απεχθάνονται.

Ο Χούπερ, που για το σκοπό αυτό προπονούταν εδώ και τρία χρόνια στις ακτές της Φλόριντα, δηλώνει θαυμαστής δυο άλλων εξίσου ατρόμητων συμπατριωτών του εξερευνητών: του Ράνουλφ Φάινς (θείος των άγγλων ηθοποιών Ρέιφ και Τζόζεφ Φάινς), που τις δεκαετίες του ’70 και του ΄80 έφτασε περπατώντας ως τον Βόρειο αλλά και τον Νότιο Πόλο και του Βίβιαν Φουχς, του πρώτου άνδρα που διέσχισε το 1958 την Ανταρκτική επίσης με τα πόδια.

Μόνο ένας έχει κατορθώσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν: ο γάλλος Μπενουά Λεκόμτ διέσχισε τον Ατλαντικό το 1998 κολυμπώντας από το Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ στο Κιμπερόν της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς λόγω εξάντλησης αναγκάστηκε να σταματήσει και να ξεκουραστεί στα νησιά Αζόρες για μία εβδομάδα.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024