Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν σε ανύποπτο χρόνο ο Ομπάμα ταπείνωσε τον Τραμπ

Όταν σε ανύποπτο χρόνο ο Ομπάμα ταπείνωσε τον Τραμπ

Πολλά έχουν γραφτεί για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ και ενώ πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές, μάλλον δεν έχει μείνει τίποτε άλλο να ειπωθεί. Αρκετά ΜΜΕ, πάντως, θυμήθηκαν μια ξεχωριστή στιγμή, πίσω στο 2011, όταν ο Ομπάμα ταπείνωνε τον νυν υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Πολλά έχουν γραφτεί για την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ και ενώ πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις προεδρικές εκλογές, μάλλον δεν έχει μείνει τίποτε άλλο να ειπωθεί.

Αρκετά ΜΜΕ θυμήθηκαν μια ξεχωριστή στιγμή, εκεί πίσω στο 2011, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ουσιαστικά ταπείνωνε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Ήταν στο περίφημο και λαμπερό δείπνο των ανταποκριτών, όταν περίπου 2.500 καλεσμένοι δειπνούσαν με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για τη χώρα.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ασφαλώς και ο επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ.

«Τι βδομάδα και αυτή που ζήσαμε» ξεκίνησε την ομιλία του ο Ομπάμα, αναφερόμενος στη φασαρία που είχε δημιουργηθεί τοτε (λόγω Τραμπ) με το πιστοποιητικό γεννήσεώς του και κατά πόσον είναι πράγματι αμερικανός πολίτης.

»Σήμερα θα σας παρουσιάσω και το βίντεο από τη γέννησή μου» είπε στο κοινό ο Ομπάμα και ενώ οι κάμερες έκαναν κοντινό στον Τραμπ.

«Σας προειδοποιώ: Κανείς δεν έχει δει αυτό το βίντεο εδώ και 50 χρόνια. Ούτε καν εγώ» συνέχισε. Και έδειξε ένα απόσπασμα από γνωστή ταινία κινουμένων σχεδίων:

«Να ενημερώσω το Fox (σ.σ. το κανάλι που του ασκούσε αδυσώπητη κριτική) ότι αυτό το βίντεο είναι της Disney, πάρτε τους και τηλέφωνο αν δεν με πιστεύετε» έσπευσε να πει στη συνέχεια ο πρόεδρος.

Κατόπιν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Τραμπ, λέγοντας ότι προφανώς ο ίδιος πρέπει να είναι χαρούμενος που λύθηκε το θέμα με το πιστοποιητικό γέννησης, αφού πλέον μπορεί να ασχοληθεί με τα αληθινά ζητήματα, όπως αν όντως οι ΗΠΑ πήγαν στο Φεγγάρι κλπ.

Ο Τραμπ τον άκουγε χωρίς να αντιδρά, ενώ οι καλεσμένοι γελούσαν και χειροκροτούσαν. Βέβαια κάποια στιγμή και ο επιχειρηματίας -ο οποίος ξεχωρίζει χάρη στι πλάνο με το εντυπωσιακά προσεγμένο μαλλί του- μοιάζει να διασκεδάζει με τα όσα λέει ο πρόεδρος.

Ενδεχομένως και λίγο προφητικά, ο Ομπάμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα έφερνε αλλαγή στον Λευκό Οίκο, παρουσιάζοντας στη συνέχεια (και λίγο προτού ολοκληρωθεί το βίντεο) μια διαφορετική εκδοχή ενός ξενοδοχείου White House.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024