Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ντροπαλό και ήσυχο κορίτσι στο σχολείο η Μελάνια Τραμπ»

«Ντροπαλό και ήσυχο κορίτσι στο σχολείο η Μελάνια Τραμπ»

Για ένα ντροπαλό, ήσυχο και χωρίς εξάρσεις θυμού κορίτσι μιλούν παλαιοί συμμαθητές και γνωστοί της Μελάνια Τραμπ από την Σλοβενία, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εικόνα από εκείνη που πολλοί έχουν πλάσει στο νου τους για την υποψήφια πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Μαγνήτισε τα φώτα της δημοσιότητας όταν φανέρωσε την παρουσία της. Απέσπασε αρνητικές κριτικές όταν ήρθε στην επιφάνεια η γυμνή φωτογράφηση με τις χειροπέδες, ενώ μετά από μερικούς μήνες ο σύζυγός της δέχθηκε αλλεπάλληλες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Για ένα ντροπαλό, ήσυχο και χωρίς εξάρσεις θυμού κορίτσι μιλούν παλαιοί συμμαθητές και γνωστοί της Μελάνια Τραμπ από την Σλοβενία, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εικόνα από εκείνη που πολλοί έχουν πλάσει στο νου τους για την υποψήφια πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Η Μελάνια Κνάους, όπως αρχικά ήταν το επίθετό της, παντρεύτηκε, πριν από 12, περίπου, χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ ανοίγοντας πολλά «παράθυρα» συζητήσεων και σχολιασμών. Το μοντέλο από τη Σλοβενία, που μεγάλωσε μακριά από πολυτελείς συνήθειες, έγινε σύζυγος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, έγραφαν αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Γνωστή για τις φωτογραφίσεις της, η Μελάνια έχει πρωταγωνιστήσει σε εξώφυλλα διάσημων περιοδικών, ενώ δεν λείπουν από το βιογραφικό της και οι συνεργασίες με γνωστούς φωτογράφους.

Όσοι γνωρίζουν την Μελάνια από τα παιδικά της χρόνια, μιλούν για ένα ήπιων τόνων κορίτσι. Φίλοι του πατέρα της, ο οποίος εργαζόταν ως πωλητής αυτοκινήτων, υποστηρίζουν ότι ο τελευταίος παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Μελάνια έχει μεγαλώσει με έναν πολύ παραδοσιακό τρόπο. Πάντα γλυκομίλητη, ποτέ δεν χρησιμοποιούσε απρεπείς εκφράσεις, ούτε φώναζε όταν διαφωνούσε με κάποιον», δηλώνει πρώην συμμαθήτριά της στο CNN.

Στα σχολικά της χρόνια, η Μελάνια με τις φίλες της έπλεκε γάντια και πουλόβερ ενώ παρακολουθούσε τις τάσεις της μόδας ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά. Δεν γνώριζε όμως τότε ότι το ενδιαφέρον για τη μόδα θα έδινε μια εντελώς διαφορετική τροπή στη ζωή της.

«Δεν ακούσαμε ποτέ την Μελάνια να λέει ότι επιθυμεί να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ήθελε να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Πάντα ένιωθα όμως ότι τα όνειρά της δεν χωρούν στην Λιουμπλιάνα», αναφέρει πρώην συμμαθήτριά της μαρτυρώντας με έναν έμμεσο τρόπο πως γνώριζε ότι η ζωή της Μελάνια δεν θα «χανόταν» ανάμεσα σε ήσυχα μονοπάτια.

Δεν άργησε να την ανακαλύψει ο φωτογράφος Στέιν Τζέρκο, το 1987, όταν έξω από επίδειξη μόδας στη Λιουμπλιάνα περίμενε μια φίλη της.

«Ήταν λίγο ντροπαλή, μάθαινε όμως γρήγορα», ομολογεί ο φωτογράφος ανακαλώντας τα πρώτα βήματα και φωτογραφίες της Μελάνια. Παρόλο που έχει να ακούσει εδώ και δεκαετίες τη φωνή της στο ακουστικό του, πιστεύει ότι η παρουσία της θα μπορούσε να είναι πιο έντονη στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ.

«Αισθάνομαι ότι χάθηκε και ότι βρίσκεται στην άκρη», δηλώνει ο φωτογράφος για την Μελάνια. Χαμηλούς τόνους κρατά η σύζυγος του Τραμπ μετά το κεντρικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος όπου παραχώρησε μια ομιλία που θύμισε εκείνη της Μισέλ Ομπάμα το 2008, στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Η λογογράφος της Μελάνια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, παραδέχθηκε ότι «δανείστηκε» κατά λάθος ορισμένα αποσπάσματα από ομιλία που είχε εκφωνήσει η νυν πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Σάλο έχουν προκαλέσει οι συνεχιζόμενες καταγγελίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις έρχονται να διαφοροποιήσουν την προεκλογική σκακιέρα μεγαλώνοντας την ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ. Δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η Κλίντον προηγείται του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της με διαφορά 12 μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο CNN, η Μελάνια, επιχειρώντας να τονώσει την εικόνα του συζύγου της, μιλά για έναν «ευγενικό κύριο», για ένα «άνδρα που είναι μεν ωμός ως προς τον τρόπο που εκφράζεται, καθώς διατηρεί συνήθειες μικρού αγοριού, στηρίζει ωστόσο τις γυναίκες και τις ενθαρρύνει να επιτυγχάνουν τα όνειρά τους».

Διαφορετική, όμως, γνώμη έχει μεταξύ χιλιάδων άλλων και η φοιτήτρια νομικής στη Λιουμπλιάνα, Μία Γιανέζικα. «Οι απόψεις του Τραμπ για τις γυναίκες και για το πώς πρέπει να τους συμπεριφέρονται οι άντρες προκαλούν τρόμο. Δεν σημαίνει ότι επειδή η εξουσία βρίσκεται στα χέρια του μπορεί να υιοθετεί ανάρμοστες συμπεριφορές », υποστηρίζει.

Πιο διπλωματική γραμμή υιοθετεί η συμμαθήτρια της Μελάνια, Πέτρα Σεντέ, η οποία αναφέρει, με αφορμή τις πρόσφατες κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στον Ντόναλντ Τραμπ, ότι δεν είναι «εύκολο να ηχούν στα αυτιά μιας γυναίκας αυτά τα λόγια για τον άντρα της. Θα βρει τρόπο να ελιχθεί η Μελάνια μέσα σε όλο αυτόν τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει».

Ανακαλώντας τα μαθητικά της χρόνια, η συμμαθήτρια της Μελάνια αναφέρει για την τελευταία πως διαθέτει χιούμορ, υπήρξε ήσυχο παιδί και δεν την απορροφούσε η νυχτερινή διασκέδαση.

Ένα βράδυ όμως γνώρισε τον τότε έφηβο Πίτερ Μπουτόλν σε μπαρ της Λιουμπλιάνα. Εκείνος έγραψε τον αριθμό του τηλεφώνου της στην παλάμη του και μια μικρή ιστορία ξεκίνησε ανάμεσά τους, την οποία όμως διαψεύδει η Μελάνια.

«Η Μελάνια δεν κάπνιζε, ούτε έπινε. Διέθετε σταθερό μυαλό και αυτοπεποίθηση. Πίστευε ότι μπορούσε να κατακτήσει οτιδήποτε επιθυμούσε», αναφέρει για εκείνη ο Μπουτόλν, ο οποίος υποστηρίζει ότι συναντιόταν για μερικούς μόνο μήνες μαζί της μέχρι που η καριέρα του μόντελινγκ ξεκίνησε να θέτει νέους όρους στη ζωή της.

Ο Μπουτόλν θυμάται, μάλιστα, την τελευταία συνομιλία που είχε με την Μελάνια η οποία του είχε στείλει καρτ ποστάλ όπου του έγραφε: «Δεν έχουμε ιδωθεί εδώ και καιρό, οπότε σου στέλνω χαιρετισμούς. Ελπίζω να σε δω πριν φύγεις…(για τον στρατό). Περιμένω νέα σου».

Παρόλο που το ζευγάρι Τραμπ πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σλοβένοι δημοσιογράφοι αδυνατούν να θυμηθούν τη Μελάνια να δίνει συνέντευξη στα δικά τους μέσα.

Δεν αγνοούνται μόνο οι δηλώσεις της Μελάνια, αλλά και η παρουσία από την πατρίδα της, όπως αποκαλύπτουν οικογενειακοί της φίλοι που λένε ότι μετά τη γέννηση του γιου της Μπάρον οι γονείς της περνούν πολύ χρόνο στη Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος Σκρέκο Όκβρικ της πόλης Σεβνίκα, εκεί όπου μεγάλωσε η Μελάνια, δηλώνει ότι εάν νικήσει ο Τραμπ στις εκλογές των ΗΠΑ, και μαζί του αναδειχθεί και η Μελάνια νικήτρια του αγώνα, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους που ξεκινούν από πολύ μικρές πόλεις και επιθυμούν να γίνουν αισθητοί στην παγκόσμια σκηνή.

«Προσπαθώ να σκέφτομαι προτού μιλήσω», αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης λέγοντας ότι αυτήν ακριβώς τη συμβουλή δίνει στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024