Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλικό στυλ και ιταλική μελαγχολία στο τελευταίο δείπνο του Ομπάμα

Ιταλικό στυλ και ιταλική μελαγχολία στο τελευταίο δείπνο του Ομπάμα

Στις ύστατες ημέρες του ως «πλήρως ενεργός» πρόεδρος, ο Ομπάμα έχει πολλές «τελευταίες δραστηριότητες στο Λευκό Οίκο» που πρέπει να κλείσει -και μία από τις σημαντικότερες είναι το ειδικού βάρους τελευταίο δείπνο σε ξένο ηγέτη, για το οποίο κατέφυγε στην ασφαλή επιλογή του... ιταλικού στυλ. Το δείπνο που παρέθεσε στον ιταλό πρωθυπουργό και προσωπικότητες από το χώρο της οικονομίας και του πολιτισμού στην Ιταλία μετατράπηκε σε γλυκόπικρη φιέστα για τους οικοδεσπότες.

Στις ύστατες ημέρες του ως «πλήρως ενεργός» πρόεδρος, ο Ομπάμα έχει πολλές «τελευταίες δραστηριότητες στο Λευκό Οίκο» που πρέπει να κλείσει -και μία από τις σημαντικότερες είναι το ειδικού βάρους τελευταίο δείπνο σε ξένο ηγέτη, για το οποίο κατέφυγε στην ασφαλή επιλογή του… ιταλικού στυλ.

Το δείπνο που παρέθεσε στον ιταλό πρωθυπουργό και προσωπικότητες από το χώρο της οικονομίας και του πολιτισμού στην Ιταλία μετατράπηκε σε γλυκόπικρη φιέστα για τους οικοδεσπότες.

Η ιταλική τρικολόρε είχε στηθεί πρώτα στην κουζίνα: Σεφ για την περίσταση ήταν ο Μάριο Μπατάλι, αμερικανός σεφ που είναι μεταξύ των γνωστότερων «πρέσβεων» της ιταλικής κουζίνας στις ΗΠΑ. Είχε ομολογήσει ότι η πίεση να σταθεί στο ύψος της περίστασης ήταν μεγάλη -όχι μόνο έπρεπε να μαγειρέψει για το τελευταίο δείπνο του Λευκού Οίκου σε ξένη αντιπροσωπεία, αλλά το φαγητό του θα έβρισκε αυστηρότατους κριτές, δηλαδή Ιταλούς.

Από την υποδοχή ξεχώρισαν φυσικά οι δύο πρώτες κυρίες: Η Ανιέζε Λαντίνι, δασκάλα και σύζυγος του Ματέο Ρέντσι, παρ’ ολίγο να κλέψει τα φλας των φωτογράφων φτάνοντας στο Λευκό Οίκο.

Δεν τα κατάφερε εξ ολοκλήρου επειδή η Μισέλ Ομπάμα κράτησε την πιο εκθαμβωτική της εμφάνιση για το τέλος: Άφησε σχεδόν άναυδους ανταποκριτές και καλεσμένους με την παρουσία της. Επίσης, σίγουρα συνειδητή επιλογή, το φόρεμά της ήταν Βερσάτσε -δηλαδή, ιταλικό.

Λίγο νωρίτερα, στις δηλώσεις του με τον Ρέντσι στους δημοσιογράφους, ο Ομπάμα προαναγγέλλοντας το δείπνο είχε πει (ακριβέστερα, είχε προσπαθήσει να διαβάσει με φυσικότητα) την φράση «πρώτα το καθήκον, μετά η ευχαρίστηση». Ο ιταλός πρωθυπουργός τον συνεχάρη για την προσπάθεια.

Στο δείπνο παρέστησαν 375 προσκεκλημένοι, οι περισσότεροι επίσης στα χρώματα της «όμορφης χώρας». Από τον πρόεδρο της Fiat Chrysler Τζον Έλκαν, την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή Νάνσι Πελόζι, ένα από τα μεγάλα κεφάλια του νεοϋροκέζικου MOMA, την Πάολα Αντονέλι, μέχρι τον σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο, τον ηθοποιό Ρομπέρτο Μπενίνι και την ιταλίδα παραολυμπιονίκη Μπέμπε (Μπεατρίτσε) Βίο.

Μία από τις αναφορές που υπογράμμισε σαφέστερα από όλες τη γλυκόπικρη ατμόσφαιρα της βραδιάς ήταν εκείνη του απερχόμενου προέδρου: «Κάποτε ήμουν εγώ ο νέος, τώρα ο νέος είναι [ο Ρέντσι]» είπε ο Ομπάμα, ισιώνοντας το σακάκι που φορούσε. Το οποίο ήταν, συμπτωματικά, Αρμάνι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024