Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Μπουτάρης απέναντι στο χάος...των αναμνήσεων και όχι μόνο

Ο Γιάννης Μπουτάρης απέναντι στο χάος…των αναμνήσεων και όχι μόνο

Το «Χάος των αναμνήσεων» στάθηκε η αφορμή. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποκαλύπτει το πάθος του με μία έκθεση, στην Αθήνα, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εικαστικό αφήγημα της αλληγορικής δύναμης των κιτς αντικειμένων. Δεν περιορίζεται όμως σε αυτό. Χωρίς να εγκλωβίζεται σε ένα στείρο πολιτικό προφίλ, δηλώνει στη συνέντευξή του στο in.gr: «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα - παραπαίδι της ΕΕ να αλλάξει την Ευρώπη».

Το «Χάος των αναμνήσεων» στάθηκε η αφορμή. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αποκαλύπτει το πάθος του με μία έκθεση, στην Αθήνα, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εικαστικό αφήγημα της αλληγορικής δύναμης των κιτς αντικειμένων. Δεν περιορίζεται όμως σε αυτό: Με τον χαρακτηριστικό χειμαρρώδη λόγο του εύκολα περνάει από το χάος των αναμνήσεων» στο «χάος» της ελληνικής πραγματικότητας.

Λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «καλό παιδί», κάνοντας όμως λόγο για μια Αριστερά της «σύγχυσης και της παραπλάνησης».

«Ο πρωθυπουργός αντιλήφθηκε ότι βρισκόμαστε στο δυτικό σύστημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να αλλάξουν την Ευρώπη, δεν το αντιλήφθηκαν όμως σωστά», δηλώνει για να μεταφερθεί στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Χωρίς να εγκλωβίζεται σε ένα στείρο πολιτικό προφίλ, επισημαίνει: «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα – παραπαίδι της ΕΕ να αλλάξει την Ευρώπη».

Βαθμολογώντας την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν θα διακινδύνευε να πει μπούρδες».

«Είμαστε χρεοκοπημένοι χωρίς να το φωνάζουμε δυνατά», τονίζει και σχολιάζει τον χαρακτηρισμό «μνημονιακός» που κατά καιρούς του έχει αποδοθεί. «Τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε το 1981», επισημαίνει ανοίγοντας «παράθυρα συζητήσεων».

Πάντως επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα επίτευξης πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μιλώντας για «φτιαχτές διαφορές» που πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στα μεγάλα προβλήματα.

Στη συνέντευξή του στο in.gr, αναρωτιέται ποιος αποφασίζει για τον αριθμό συχνοτήτων εθνικής εμβέλειας που θα δοθούν. «Η ιστορία για το ποιος θα καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό, μου δημιουργεί πρόβλημα», υπογραμμίζει.

Χωρίς να αφήνει το προσφυγικό να πέσει κάτω από το τραπέζι της συζήτησης, ειδικά μετά την χαοτική κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου, αναφέρει: «Ο Γιάννης Μουζάλας κάνει πολλά, του τραβούν όμως το χαλί. Οι απόψεις του για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι εξαιρετικές , αλλά φαίνεται πως δεν εισακούγονται».

Στο μέτωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαναλαμβάνει την πρότασή του για παροχή περισσότερων εξουσιών στους δήμους, ενώ μιλά για «ευνουχισμό».


  • «To χάος των αναμνήσεων» γνωρίζει το αθηναϊκό κοινό στην ομώνυμη έκθεσή σας στην οποία αναδεικνύεται η αλληγορική δύναμη του κιτς και η καλλιτεχνική του πλευρά. Πώς αποφασίσετε να φέρετε στο προσκήνιο το συλλεκτικό σας πάθος;

Δεν το αποφάσισα εγώ. Ήταν πρόταση της νύφης μου η οποία ασχολείται με τις τέχνες. Όταν μου το πρότεινε, συμφώνησα. Το κιτς είναι η αποθέωση της ασχήμιας. Η ασχήμια είναι κι αυτή μια έκφραση αισθητικής. Έχω ένα πακέτο από αντικείμενα, τα οποία μάζευα από διάφορα ταξίδια χωρίς να έχω την αίσθηση ότι κάνω συλλογή.

  • Το κιτς εισέρχεται στον χώρο της τέχνης μέσα από το πάθος σας για τη συλλογή των αντικειμένων που εκθέτετε. Από ποια πάθη θα λέγατε ότι δεν μπορείτε να αποδεσμευτείτε;

Είμαι σε όλα υπερβολικός, ό,τι κάνω το κάνω υπερβολικά. Αυτό έχει σχέση με τον εθισμό. Εγώ που είμαι αλκοολικός γνωρίζω ότι αλκοολικός είναι ο πότης που δεν σταματά ποτέ. Δεν έχω όριο, αυτό είναι το χαρακτηριστικό μου για το πάθος.

  • Αποτελεί και η δημαρχία πάθος; Για πόσα χρόνια ακόμη πιστεύετε ότι θα μπορείτε να βρίσκεστε στο «τιμόνι» του δήμου Θεσσαλονίκης;

Όχι, πάθος δεν είναι. Είναι μια δουλειά που ανέλαβα μια συγκεκριμένη στιγμή και πρέπει να βγάλω σε πέρας. Δεν είναι πάθος όμως. Η θητεία μου λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε έχουμε κάμποσο καιρό ακόμη.

  • Περνώντας στο μέτωπο της πολιτικής επικαιρότητας, χαρακτηρίσατε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «καλό παιδί» και αναφέρατε πως αντιλήφθηκε ότι το σύστημα στο οποίο είναι ενταγμένη η Ελλάδα είναι δυτικό.

Από το λίγο που είδα τον Αλέξη Τσίπρα, διέκρινα ότι είναι χαμογελαστός, συζητά, είναι καλό παιδί. Έχει μεγάλες πολιτικές ικανότητες και καλό πολιτικό αισθητήριο, μιας και κατάφερε να κάνει εγκαίρως τη μεγάλη στροφή, διατηρώντας παράλληλα το πολιτικό του κεφάλαιο, παρά τα βαρίδια και τις ιδεοληψίες μεγάλου μέρους του κόμματός του. Αντιλήφθηκε ότι βρισκόμαστε στο δυτικό σύστημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να αλλάξουν την Ευρώπη, δεν το αντιλήφθηκαν όμως σωστά. Δεν γίνεται αυτό από μια χώρα που είναι παραπαίδι, γιατί παραπαίδι είμαστε. Δεν είμαστε κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

  • Μπαίνοντας στα ύδατα της ΕΕ, μετά από ένα καυτό πολιτικά περσινό καλοκαίρι, με το σενάριο περί Grexit να μην φαντάζει μακρινό, θα λέγατε ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα που εκπέμπει η χώρα στην ΕΕ;


Σίγουρα υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, αλλά δεν έχει βελτιωθεί η εικόνα. Θα περάσει πολύς καιρός για να βελτιωθεί η εικόνα και να μην μας θεωρούν παραπαίδι. Χώρια που έχουν βαρεθεί ν’ ασχολούνται μ’ εμάς. Και το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση…

  • Θεωρείτε ότι είναι εφικτή η συσπείρωση δυνάμεων του ευρωπαϊκού νότου;

Δεν είμαι σίγουρος. Το σίγουρο όμως είναι ότι δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο κάτω από τις ελληνικές πρωτοβουλίες. Δεν έχουμε αντιληφθεί πώς λειτουργεί η Ευρώπη. Εάν το είχαμε αντιληφθεί, δεν θα φτάναμε σε αυτό το χάλι. Μέχρι στιγμής, η Ευρώπη κυριαρχείται από τους Βόρειους. Το σύστημά τους δεν το έχουμε καταλάβει. Οι νότιοι πρέπει συντεταγμένα να ορθώσουμε το ανάστημά μας.

  • Το σύστημά τους παραμελεί τις κοινωνικές ανάγκες;

Όχι, το σύστημα αυτό είναι το καλύτερο για τις κοινωνικές ανάγκες. Δείτε πώς είναι διαμορφωμένες οι κοινωνικές υπηρεσίες στη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία.

  • Εντός των ελληνικών τειχών, πολιτική εμμονών και μικροσκοπιμοτήτων, ποια γεύση σάς άφησε η 81η ΔΕΘ;

Άφησε ακριβώς την ίδια γεύση με πέρσι. Έρχονται πολιτικοί και νομίζουν ότι με τα λόγια τους πλησιάζουν τον κόσμο. Από εκεί και πέρα όμως η Έκθεση πρέπει να αποκτήσει καινούρια ταυτότητα. Έχουν πέσει διάφορες ιδέες και προτάσεις. Εμείς ως δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις , είτε να αν αλάβουμε κάποια πρωτοβουλία ώστε η ΔΕΘ να αποκτήσει νέα ταυτότητα. Παρόλο που ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει έναν μόνο εκπρόσωπο στο διοικητικό της συμβούλιο και δεν έχει λέγειν όσον αφορά στις κινήσεις της ΔΕΘ, έχει υποχρέωση να ενεργοποιηθεί.

  • Μιλήσατε για απόκτηση νέας ταυτότητας της ΔΕΘ μετά τον χαρακτηρισμό «γεροντοκόρη» τον οποίο αποδώσατε στην Έκθεση.

Είναι γεροντοκόρη γιατί δεν έχει εκσυγχρονιστεί. Οι υποδομές της ΔΕΘ δεν είναι καλές. Εάν δείτε το εκθεσιακό κέντρο στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο, εξυπηρετεί πολύ πιο καλά τους εκθέτες του. Εάν δεν αποκτήσει νέα ταυτότητα η ΔΕΘ, δεν είναι δυνατόν να γίνουν παρεμβάσεις για καλύτερες υποδομές. Το μάστερ πλαν της Έκθεσης είναι μια μεσοβέζικη λύση, που μας βρίσκει σύμφωνους μόνο επειδή βλέπουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν χρήματα για το ιδανικό, που είναι να μεταφερθεί η Έκθεση εκτός πόλης και ο σημερινός χώρος της να μετατραπεί επιτέλους σε μητροπολιτικό πάρκο. Αν όμως η ΔΕΘ-HELEXPO έκανε ένα νέο προγραμματισμό για το νέο εκθεσιακό κέντρο εκτός πόλης, ένα σχέδιο πιο ρεαλιστικό και άρα λιγότερο ακριβό, το κόστος για τη μεταφορά της δεν θα ήταν τόσο μεγάλο, και άρα η μεταφορά της δεν θα ήταν ανέφικτη

  • Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει τον κύκλο της ύφεσης. Πιστεύετε πως η επιδίωξη αυτή είναι εφικτή στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙZA;

Για να αναπτυχθεί η οικονομία πρέπει να μην έχουμε αυτά τα ποσοστά ανεργίας, γιατί όταν έχεις πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, αυτοί είναι εν δυνάμει καταναλωτές. Για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να απασχοληθούν οι άνεργοι, αναρωτιέμαι 100.000 άτομα το χρόνο πρέπει να απορροφήσουν οι θέσεις εργασίας; Υπολογίστε δέκα χρόνια για να απορροφηθούν οι σημερινοί άνεργοι.

Πρέπει να δημιουργήσουμε κλίμα φιλικό στις επιχειρήσεις. Το ελληνικό κράτος είναι εχθρικό στις επιχειρήσεις από δημιουργίας του, από τη Μεταπολίτευση και μετά υπάρχει μια εχθρότητα προς το επιχειρηματικό πνεύμα. Αυτό δεν αλλάζει εύκολα, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία.

Νομίζω ότι ο Τσίπρας το έχει κατανοήσει αυτό. Για να αναφέρει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κλίμα φιλικό προς τις επιχειρήσεις, αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο κλίμα δεν υπάρχει. Όταν, όμως, έχεις τον Σκουρλέτη για τις Σκουριές που δημιουργεί μονίμως προβλήματα για μια επένδυση που έχει περάσει τόσες φορές από το ΣτΕ, όταν μετά από 15 χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού θυμάται ότι το Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος, αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. Έτσι τα μηνύματα που στέλνει η χώρα ως προς τις επενδύσεις είναι διφορούμενα.

  • Στο θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, για τον οποίο έχει ξεσπάσει πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα μιλούσατε για εξυγίανση του τοπίου ή για σκληρό πόκερ;


Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το κράτος αποφασίζει να δώσει άδειες για κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες. Ποιος αποφασίζει για το πόσες συχνότητες εθνικής εμβέλειας θα δοθούν και με ποια κριτήρια αποφασίζεται αυτό; Κι αυτή η ιστορία για το ποιος θα καταβάλει το μεγαλύτερο ποσό, μου δημιουργεί πρόβλημα. Κανονικά θα έπρεπε εκείνος που έχει τα κότσια να ανοίξει έναν τηλεοπτικό σταθμό, να πληρώσει ένα παράβολο, που να το ορίζει το κράτος, κι από εκεί και πέρα η αγορά να κρίνει εάν μπορεί ή όχι να επιβιώσει το κανάλι. Το κράτος υποχρεούται να έχει τρεις συχνότητες οι οποίες να είναι διαφορετικού χαρακτήρα κρατικά κανάλια, όπως συμβαίνει στον πολιτισμένο κόσμο. Και θα πρέπει να φροντίζει για την αντικειμενικότητα που θα έχουν τα κρατικά κανάλια.

  • Πόσο υλοποιήσιμο θεωρείτε ότι είναι το έσοδο των 246 εκατομμυρίων ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες να επιστραφεί στον λαό, όπως επανέλαβε και ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ;

Δεν ξέρω εάν αυτό είναι εφικτό. Τα χρήματα που μαζεύονται φαντάζομαι ότι προορίζονται για να κλείσουν την τρύπα του χρέους. Αυτό πρέπει να εγκριθεί από την τρόικα. Εάν όμως αρνηθεί, πώς θα μοιραστούν τα χρήματα στο λαό; Θα το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση; Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να υπάρχει συστηματική χρηματοδότηση για τις ευπαθείς ομάδες.

  • Δεδομένης της αριστερής ιδεολογίας της κυβέρνησης, υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες;

Δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός αριστερή κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση που εμφορείται από αριστερές αντιλήψεις, αλλά προσπαθεί να κάνει πράγματα που είναι σωστά. Μην ξεχνάμε ότι το ελληνικό κράτος είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της παραδοσιακής δεξιάς.

  • Πώς βαθμολογείτε την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ και το σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε;

Μου άρεσε πολύ. Ο Μητσοτάκης έχω την αίσθηση ότι εμφορείται από φιλελεύθερες αντιλήψεις και ότι δεν κολλάει στο «αριστερός-δεξιός». Το ζήτημα είναι ότι η ΝΔ συνεχίζει και είναι ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα. Μένει να δούμε αν ο Μητσοτάκης θα αλλάξει τη ΝΔ ή η ΝΔ τον Μητσοτάκη.

  • Πώς κρίνετε τον στόχο εξοικονόμησης των 2 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας με μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους;

Το βλέπω εφικτό σχέδιο, ο Μητσοτάκης δεν θα διακινδύνευε να πει μπούρδες. Το 55% των εσόδων του κράτους πηγαίνουν στις μισθοδοσίες δημοσίων υπαλλήλων κι έχουμε άλλο ένα 15%, το οποίο πηγαίνει σε ΔΕΚΟ κλπ. Το 70%, δηλαδή, των εσόδων του κράτους προορίζονται για τη στήριξη της δημόσιας διοίκησης. Ούτε σε σοβιετικό καθεστώς αυτή η κατάσταση. Περνάμε μια φάση χρεοκοπίας αυτή τη στιγμή. Είμαστε χρεοκοπημένοι χωρίς να το φωνάζουμε δυνατά. Εάν δεν γίνουν περικοπές δαπανών κι εάν δεν γίνει πιο αποτελεσματικό το κράτος, δεν θα έχουμε καλό μέλλον.

  • Πώς τοποθετείστε πάνω στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή;

Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητώ την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα. Το θέμα είναι προς τα πού θέλει να την πάει. Αυτό δεν το έχω καταλάβει ακόμη. Εγώ, που με χαρακτηρίζουν μνημονιακό, πιστεύω ότι τα μνημόνια έπρεπε να τα εφεύρουμε το 1981 – τα μνημόνια, με την έννοια των λεπτομερών σχεδίων για την εναρμόνισή μας με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Μπήκαμε στην ΕΕ και εν συνεχεία στην ΟΝΕ, δεν καταφέραμε όμως να προσαρμόσουμε τη νομοθεσία μας αλλά ούτε τη νοοτροπία μας στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στην ΕΕ, κανένα σύστημα όμως δεν είναι τέλειο. Εάν είχε προβλέψει η ΕΕ για κάθε χώρα που γίνεται μέλος της να περνά μια πενταετία δοκιμαστική, θα μπορούσε να εξετάσει εάν μπορεί να γίνει σωστά η προσαρμογή. Θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί πρώτα η πολιτική ένωση και στη συνέχεια η οικονομική. Μαζί με την κατάρρευση του κομουνιστικού καθεστώτος σε όλο τον κόσμο, κυριάρχησαν οι τράπεζες. Κυριάρχησε, δηλαδή, η απληστία.

  • Στις μνημονιακές αυτές εποχές, η έννοια της Αριστεράς μπορεί να είναι παρούσα;

Οφείλει να είναι παρούσα, αλλά ποιας Αριστεράς; Εδώ έχουμε μπερδευτεί. Υπάρχει σύγχυση και παραπλάνηση.

  • Παραπλάνηση από ποιους;

Το «Δεν πληρώνω» δεν είναι παραπλάνηση; Tι θα πει αυτό; Εφόσον ζεις σε μια οργανωμένη κοινωνία, υπάρχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα. Αυτό πρέπει να το υπογραμμίζει η Αριστερά.

  • Σε παλαιότερη δήλωσή σας είχατε μιλήσει για ανάγκη επίτευξης πολιτικής συμφωνίας ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ήταν μια ενδεδειγμένη λύση;

Νομίζω πως ναι. Σε όλη την Ευρώπη έχουμε κυβερνήσεις συνεννόησης. Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα για να λύνονται σε επίπεδο κομματικό και όχι συνολικό. Οι διαφορές σε μεγάλο βαθμό είναι φτιαχτές ανάμεσα στα κόμματα γιατί υπάρχει το έπαθλο που λέγεται εξουσία Δεν είναι ουσιαστικές οι διαφορές. Το θέμα είναι πώς θα υποχωρήσει ο καθένας από τις ιδεοληψίες του ώστε να προχωρήσει το σύστημα.

  • Συχνά επισημαίνετε την αναγκαιότητα παροχής περισσότερων εξουσιών στους δήμους, ενώ έχετε μιλήσει και για «ευνουχισμό» της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι δήμοι είναι ευνουχισμένοι. Έχουν ελάχιστη δυνατότητα άσκησης πραγματικής εξουσίας. Έχουν να περάσουν από τόσα φίλτρα ελέγχων και σκοπιμοτήτων, και τελικά καταντά αστεία η ιστορία. Θα μπορούσαν να αναλάβουν τη φορολογία οι δήμοι, θα μπορούσαν να διαχειρίζονται τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και να αποφασίζουν για τις αυξομειώσεις.

  • Στο θέμα των μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη, είχατε φανερώσει την πρόθεσή σας να επικοινωνήσετε με τον υπουργό Υποδομών ώστε να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση στην πόλη σας;

Η επιστράτευση είναι μια λέξη δύσκολη, όπως δύσκολο είναι το να δουλεύεις σε μια επιχείρηση κοινής ωφελείας. Δέχομαι ότι είναι αδικημένοι οι εργαζόμενοι και ότι το κράτος είναι αναξιόπιστο. Δεν δέχομαι όμως επειδή έχεις μια μονοπωλιακή σύμβαση, να κρατάς όμηρο για μέρες μια πόλη. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί μια κατάσταση διάλυσης. Η Κυβέρνηση πρέπει να λύσει το πρόβλημα, να καταβάλει τα δεδουλευμένα και να φροντίσει ώστε να επανεκκινήσουν οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

  • Εικόνες που πρόδιδαν μια έκρυθμη κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου κυριάρχησαν πριν από λίγο καιρό στα μέσα ενημέρωσης. Θα μιλούσατε για έλλειψη σχεδιασμού όσον αφορά στο προσφυγικό;

Δεν ξέρω εάν υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού, υπάρχει μια έλλειψη γρήγορης απόφασης. Έπρεπε κανονικά οι πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά αυθημερόν να μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα νησιά πρέπει να έχουν ελάχιστους πρόσφυγες. Ο κ. Μουζάλας κάνει πολλά, του τραβούν όμως το χαλί. Οι απόψεις του για τη διαχείριση του προσφυγικού είναι εξαιρετικές , αλλά φαίνεται πως δεν εισακούγονται και εν τέλει δεν ξέρω ποιος παίρνει τις αποφάσεις για το προσφυγικό.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Πληροφορίες για την έκθεση
Τοποθεσία: γκαλερί a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20, Ψυρρή-Αθήνα
Διάρκεια: Έως τις 29 Οκτωβρίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή 14:00 – 20:00 και Σάββατο 12:00-16:00

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024