Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Από θρήνος, σοκ για αυτόχειρα πολιτικό που αποδείχθηκε δολοφόνος

Βερολίνο: Από θρήνος, σοκ για αυτόχειρα πολιτικό που αποδείχθηκε δολοφόνος

Όταν τη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ο 44χρονος Γκέρβαλντ Κλάους-Μπρούνερ, που ήταν μέλος του κρατιδιακού κοινοβουλίου του Βερολίνου με το κόμμα των Πειρατών, η γερμανική πρωτεύουσα γέμισε με νεκρολογίες για τον «καλόκαρδο γίγαντα» που έβαλε τέλος στη ζωή του. Λίγες ημέρες μετά, οι ελεγείες διαγράφηκαν από τις ιστοσελίδες των ΜΜΕ: Τελικά αποδείχθηκε ότι o αυτόχειρας είχε δολοφονήσει έναν νεαρό, η σορός του οποίου βρέθηκε σε δίπλα δωμάτιο.

Όταν τη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του ο 44χρονος Γκέρβαλντ Κλάους-Μπρούνερ, που ήταν μέλος του κρατιδιακού κοινοβουλίου του Βερολίνου με το κόμμα των Πειρατών, η γερμανική πρωτεύουσα γέμισε με νεκρολογίες για τον «καλόκαρδο γίγαντα» που έβαλε τέλος στη ζωή του.

Λίγες ημέρες μετά, οι ελεγείες διαγράφηκαν από τις ιστοσελίδες των ΜΜΕ: Τελικά αποδείχθηκε ότι o αυτόχειρας είχε δολοφονήσει έναν νεαρό, η σορός του οποίου βρέθηκε σε δίπλα δωμάτιο.

Η υπόθεση αρχικά ξεκίνησε ως τραγωδία, μετατράπηκε στη συνέχεια σε μυστήριο και πλέον, τέσσερις ημέρες μετά, θεωρείται ότι έχει κλείσει ως έγκλημα.

Η εικόνα που εν ζωή είχε ο Κλάους-Μπρούνερ ήταν ενός ευγενικού και καλοπροαίρετου μέλους των Πειρατών που είχε καταφέρει την είσοδο στην κρατιδιακή Βουλή και είχε να επιδείξει ένα κάποιο κοινοβουλευτικό έργο. Η λύπη ήταν αναλόγως μεγάλη επειδή κάποιος όπως εκείνος, και μάλιστα σε τέτοια ηλικία, έθεσε σε τέλος τη ζωή του.

Λίγο αργότερα όμως άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες που στην αρχή έριχναν σκιές και κατέληξαν να αντιστρέφουν εντελώς την εικόνα του.

Αρχικά, ανακοινώθηκε ότι στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης η σορός ενός νεότερου άνδρα, ενός 29χρονου. Αυτό άρχισε να εγείρει πολλά ερωτήματα -και τα σενάρια επικεντρώθηκαν στη γνωστή σεξουαλική ταυτότητα του Κλάους-Μπρούνερ.

Η σχέση μεταξύ των δύο σορών στο ίδιο διαμέρισμα δεν ήταν αρχικά σαφής, όμως η βεβαιότητα πως ο Κλάους-Μπρούνερ είχε αυτοκτονήσει σήμαινε πως είχε προηγηθεί ο θάνατος του 29χρονου.

Ο 29χρονος είναι, σύμφωνα με συγκλίνουσες πλέον αναφορές στα γερμανικά ΜΜΕ ο Γιαν Μίκρο Λ., ο οποίος φαίνεται ότι για τουλάχιστον κάποιον καιρό ήταν υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του 44χρονου.

Το θύμα, σύμφωνα με τα ελάχιστα που έχει αναφέρει η εισαγγελία, δολοφονήθηκε σε άλλο χώρο, στο δικό του διαμέρισμα σε άλλο τμήμα του Βερολίνου. Ο θάνατος του Γιαν Μίκρο Λ. επήλθε έπειτα από χτυπήματα στο θώρακα.

Ο 44χρονος στη συνέχεια μετέφερε τη σορό στο δικό του σπίτι, και αυτοκτόνησε σε διαφορετικό δωμάτιο.

Ενδιάμεσα, ο 44χρονος είχε στείλει δέμα με προσωπικά του αντικείμενα και επιστολή σε πρώην σύντροφό του. Στην επιστολή, τη γνησιότητα της οποίας θεωρεί επιβεβαιωμένη η εισαγγελία, ομολογεί τη δολοφονία του 29χρονου και την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει -το δέμα ανοίχτηκε από την αστυνομία αφού μεσολάβησε η αυτοκτονία.

Όλα δείχνουν πως το υπόβαθρο ήταν ερωτικό και κίνητρο ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση. Η τελευταία ανάρτηση του Κλάους-Μπρούνερ στο twitter ήταν αφιερωμένη σε έναν νεαρό άνδρα, τον οποίο ανέφερε ως «αγάπη του», με το παρατσούκλι που ήταν γνωστός ο 29χρονος.

Αναφορές σε συνήθως καλά πληροφορημένα ΜΜΕ όπως το Spiegel θέλουν τον Γιαν Μίκρο Λ. να είχε κάνει καταγγελία για «παρακολούθηση-παρενόχληση» (stalking) σε βάρος του 44χρονου.

Από νομική πλευρά, η αστυνομία θεωρεί πως και οι δύο θάνατοι έχουν κλείσει καθώς ο δράστης της δολοφονίας δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή ώστε να διωχθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024