Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στους αιθέρες η 81η ΔΕΘ

Στους αιθέρες η 81η ΔΕΘ

Η 81η ΔΕΘ «πετάει» και ενώνει με ένα μοναδικό τρόπο τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν τη μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση από τις 10-18 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτό που ξεχωρίζει, φέτος, είναι τα αερόστατα που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Η 81η ΔΕΘ «πετάει» και ενώνει με μοναδικό τρόπο τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν τη μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση από τις 10-18 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτό που ξεχωρίζει, φέτος, είναι τα αερόστατα που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση περιλαμβάνει ένα στόλο από αερόστατα που θα προσγειωθούν σε οκτώ πόλεις της ευρύτερης περιοχής και θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να νιώσει λίγη από τη «μαγεία» της 81ης ΔΕΘ.

Στα αερόστατα που θα επισκεφτούν τις διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας μπορούν να ανέβουν έως τέσσερα άτομα και η πτήση είναι δωρεάν.

Το εγχείρημα αυτό, όπως δήλωσε στο in.gr η Προϊσταμένη Διαφημίσεων, Τύπου και Social Media της HELEXPO – ΔΕΘ, Λένα Υψηλάντου, «έχει άμεση σχέση με το γεγονός πως ο θεσμός της ΔΕΘ αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας. Τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΘ αποτελούν την καλύτερη αφορμή για μία τέτοια εορταστική πρωτοβουλία, η οποία ξυπνά αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και μαθαίνει τη ΔΕΘ στους νεότερους».

Το ταξίδι που πραγματοποιεί το αερόστατο της ΔΕΘ ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου από το Κιλκίς, συνεχίστηκε σε Έδεσσα, Κοζάνη, Λάρισα και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 3 Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη (στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας)
  • 4 Σεπτεμβρίου στην Καβάλα (στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας)
  • 5 Σεπτεμβρίου στη Βέροια (στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία της Βέροιας)
  • 6 Σεπτεμβρίου στις Σέρρες (στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας)
  • 7 Σεπτεμβρίου στη Νάουσα.

Η επιλογή αυτών των πόλεων, όπως μας ανέφερε η κ. Υψηλάντου, «είναι απόρροια του γεγονότος ότι αποτελούν σημαντικά αστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας με άμεση σχέση με τη ΔΕΘ, καθώς πολλές επιχειρήσεις από αυτές τις περιοχές συμμετέχουν στην έκθεση, ενώ πολλοί επισκέπτες προέρχονται από εκεί».

Παράλληλα, θα υπάρχει ένα αερόστατο και μέσα στον εκθεσιακό χώρο με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Για όσους επιθυμούν να κάνουν μια δοκιμή με αυτό, θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν στην τιμή των 20 ευρώ ανά άτομο.

Στο «ταξίδι» αυτό το αερόστατο θα είναι δεμένο και θα σηκώνεται σε ύψος περίπου 40 μέτρων, απ’ όπου ο επιβάτης θα έχει την ευκαιρία για λίγη ώρα να δει την πόλη από ψηλά.

Τα ταξίδια με τα αερόστατα θα συνεχιστούν και μετά το τέλος της ΔΕΘ, δημιουργώντας μια νέα ατραξιόν στον ουρανό της πόλης, αλλά και μια νέα τουριστική υπηρεσία.

Κωνσταντίνος Χασανδρινός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024