Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάποιες χώρες δεν είχαν κερδίσει ποτέ χρυσό μετάλλιο μέχρι το Ρίο

Κάποιες χώρες δεν είχαν κερδίσει ποτέ χρυσό μετάλλιο μέχρι το Ρίο

Η αυλαία των Ολυμπιακών του Ρίο έπεσε και είναι η ώρα του απολογισμού: 78 χώρες κέρδισαν τουλάχιστον ένα μετάλλιο. Από αυτές, 54 πήραν ένα χρυσό. Υπήρξαν όμως και εννέα χώρες που πήραν χρυσό για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων...

Η αυλαία των Ολυμπιακών του Ρίο έπεσε και είναι η ώρα του απολογισμού: 78 χώρες κέρδισαν τουλάχιστον ένα μετάλλιο. Από αυτές, 54 πήραν ένα χρυσό. Υπήρξαν όμως και εννέα χώρες που πήραν χρυσό για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων…

To Μπαχρέιν κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο χάρη σε μια αθλήτρια από την Κένυα: Η Ρουθ Τζέμπετ ήρθε πρώτη στα 3.000 μέτρα στιπλ.

Τα Νησιά Φίτζι με 14 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με την ομάδα ράγκμπι των ανδρών. Κέρδισαν στον τελικό την ομάδα της Βρετανίας και στην απονομή τα μετάλλια απένειμε η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Όταν επέστρεψαν οι αθλητές στα Νησιά, έγινε χαμός….

Χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά κέρδισε και η Ακτή Ελεφαντοστού: ήταν ο Σεΐκ Σαλάχ Σισέ στην κατηγορία έως 80 κιλά στο Τάε Κβο Ντο.

Πρώτο χρυσό και για την Ιορδανία επίσης στο Τάε Κβο Ντο στην κατηγορία των 68 κιλών με τον Αχμάντ Αμπού Γκος, o οποίος κέρδισε στον τελικό τον Ρώσο Ντενισένκο. Συγκινημένη η βασίλισσα Ράνια έκανε αμέσως και το σχετικό Tweet.

To Kόσοβο έγινε δεκτό στη ΔΟΕ πριν από λίγα χρόνια. Η Μαϊλίντα Κελμέντι κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο Τζούντο στην κατηγορία των 68 κιλών. Πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς με χρυσό μετάλλιο…

Το Πουέρτο Ρίκο δεν είχε κερδίσει ποτέ χρυσό. Τα κατάφερε μια 22χρονη κοπέλα με το όνομα Μόνικα Πούιγκ στο τένις. Κέρδισε 2-1 την γερμανίδα Κέρμπερ και έκλαψε από τη συγκίνηση, ενώ στις εξέδρες πανηγύριζαν έξαλλα οι συμπατριώτες της.

Για τη Σιγκαπούρη, το πρώτο χρυσό στην ιστορία της είχε και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο 21χρονος Τζόζεφ Σκούλινγκ κέρδισε στον τελικό τον άνθρωπο που ως μικρό παιδί (φωτό Reuters) θαύμαζε: τον Μάικλ Φελπς. Τον προσπέρασε στα 100μ πεταλούδα.

Πρώτο χρυσό και για το Τατζικιστάν, το οποίο έχει λάβει μέρος σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες. Το κέρδισε ο Ντιλσότ Ναζάροφ στη σφυροβολία. Στη χώρα, όπως αναφέρει το BBC, μαζεύονται υπογραφές ώστε ο αθλητής να χαρακτηριστεί «Ήρωας του Τατζικιστάν», ύψιστος τίτλος που απονέμεται σπάνια.

Χρυσό μετάλλιο για πρώτη φορά κέρδισε και το Βιετνάμ με τον 41χρονο αξιωματικό του Στρατού Σουάν Βιν Χοάνγκ στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ. Ο ίδιος είχε χάσει για λίγο το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Τέλος, ο 49χρονος επίσης αξιωματικός του Στρατού του Κουβέιτ Φεχαΐντ αλ Ντεχάνι κέρδισε χρυσό στο διπλό τραπ. Αγωνίστηκε ως ανεξάρτητος, καθώς το Κουβέιτ έχει αποκλειστεί από την ΔΟΕ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος αρνήθηκε να είναι ο σημαιοφόρος της ομάδας των ανεξάρτητων αθλητών που θα έμπαιναν στο Στάδιο με τη σημαία της ΔΟΕ.

«Είμαι αξιωματικός του Στρατού του Κουβέιτ και μόνο αυτή τη σημαία μπορώ να φέρω» δήλωσε.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024