Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τεχνολογικά θαύματα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων (γράφημα)

Τα τεχνολογικά θαύματα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων (γράφημα)

Ένα Ολυμπιακό Χωριό εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ρομπότ, τεχνολογία αυτόματης μετάφρασης, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τηλεοράσεις 8Κ υψηλής ανάλυσης: αυτά θα είναι -μεταξύ άλλων- τα τεχνολογικά θαύματα που σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή η Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς του 2020.

Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνει μόνο βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων των εκάστοτε αθλητών. Σημαίνει και πρόοδος σε τεχνολογικό επίπεδο.

Έτσι κάθε τέσσερα χρόνια η κάθε πόλη που διοργάνωνε τους Αγώνες είχε να προσθέσει κι αυτή το δικό της λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητας των αθλητών και των μεταδόσεων: κι όλα αυτά μέσα από τη χρήση της ολοένα και πιο καινοτόμου τεχνολογίας.

Από το 1896 μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο… τεχνολογικό αυλάκι. Από το 1912 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Στοκχόλμη, όπου χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ευρέως τα ηλεκτρονικά χρονόμετρα, μέχρι το 2002 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στις μεταδόσεις η τεχνολογία instant video replay, μοιάζει σαν να πέρασε όχι ένας αιώνας αλλά… μια αιωνιότητα.

Για το 2020 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από τεχνολογικά θαύματα: ένα Ολυμπιακό Χωριό εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ρομπότ, τεχνολογία αυτόματης μετάφρασης, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τηλεοράσεις 8Κ υψηλής ανάλυσης, αεροπλάνα και λεωφορεία που θα κινούνται με φύκια, ολόκληρα χωριά που θα λειτουργούν με υδρογόνο, τεχνητή βροχή μετεωριτών, τρένα μαγνητικής αιώρησης και φυσικά 5G ασύρματα δίκτυα: Μια σειρά από καινοτομίες που αναμένεται να ανεβάσουν τον τεχνολογικό πήχη σε ακόμη πιο δυσθεώρητα ύψη.


Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024