Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χουμαγιούν Καν: Ο νεκρός μουσουλμάνος στρατιώτης που ενόχλησε τον Τραμπ

Χουμαγιούν Καν: Ο νεκρός μουσουλμάνος στρατιώτης που ενόχλησε τον Τραμπ

Σε πρωταγωνιστή της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία των ΗΠΑ εξελίσσεται ο Χουμαγιούν Καν, ο νεκρός μουσουλμάνος λοχαγός του αμερικανικού στρατού, τους γονείς του οποίου προσέβαλε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε πρωταγωνιστή της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία των ΗΠΑ εξελίσσεται ο Χουμαγιούν Καν, ο νεκρός μουσουλμάνος λοχαγός του αμερικανικού στρατού, τους γονείς του οποίου προσέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Καν γεννήθηκε το 1976 στο Πακιστάν. Οι γονείς του μετανάστευσαν στις ΗΠΑ το 1978 και εγκαταστάθηκαν στο Μέριλαντ. Η οικογένεια μεγάλωνε ευτυχισμένη τα τρία παιδιά που απέκτησε.

Ο δικηγόρος πατέρας του, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο των Δημοκρατικών και συγκίνησε πολλούς, θυμάται πώς ο γιος του λάτρευε τον Τόμας Τζέφερσον, ένας από τους πατέρες του Αμερικανικού Έθνους.

Ως μαθητής είχε πάντα τη διάθεση να προσφέρει, κάνοντας μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Πήγε στο πανεπιστήμιο, όπου αποφάσισε να ενταχθεί στο Σώμα που προετοιμάζει φοιτητές να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο πατέρας του δεν ενθουσιάστηκε με την κίνηση αυτή, αλλά δεν τον εμπόδισε. «Ήθελε πάντα να προσφέρει» είχε πει στην Washington Post.

O Καν κατετάγη και ο ίδιος στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου με τα χρόνια έφτασε στο βαθμό του λοχαγού.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον ήταν αυτά που καθόρισαν την πορεία του. Ενώ αρχικά είχε σκοπό να αφήσει το χακί και να σπουδάσει νομικά, τελικά παρέμεινε στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το 2004 βρέθηκε στο Ιράκ. Τον Μάιο του 2004, η μητέρα του είπε στο τηλέφωνο να προσέχει τον εαυτό του και να γυρίσει ασφαλής πίσω. «Μητέρα, πρέπει να γνωρίζεις ότι έχω ευθύνη για αυτούς τους στρατιώτες, δεν μπορώ να μην τους προστατέψω» της είχε απαντήσει.

Ένα μήνα αργότερα, στις 8 Ιουνίου 2004, έπεφτε νεκρός σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε βάση βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Ο τρόπος που αντέδρασε εκείνη την ημέρα ουσιαστικά έσωσε τη ζωή περίπου 100 στρατιωτών που έτρωγαν πρωινό στη βάση.

Ήταν 27 χρονών.

Παρασημοφορήθηκε μετά θάνατον και ετάφη στο Κοιμητήριο του Άρλινγκτον. Στην κηδεία του ήταν παρούσα η Χίλαρι Κλίντον.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι συνομιλίες που μπορεί να τερμάτιζαν τον πόλεμο στην Ουκρανία - Η κρυφή ιστορία της διπλωματίας που απέτυχε

Τι συνέβη; Πόσο κοντά ήταν Ρωσία και Ουκρανία στο να τερματίσουν τον πόλεμο; Και γιατί δεν οριστικοποίησαν ποτέ μια συμφωνία;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024