Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μελάνια Τραμπ: Ποια είναι η υποψήφια πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Μελάνια Τραμπ: Ποια είναι η υποψήφια πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Η Μελάνια Τραμπ τραβά τα βλέμματα και εγείρει προβληματισμούς. Ορισμένοι υποτιμούν την παρουσία της φέρνοντας στην επιφάνεια τη γυμνή της φωτογράφηση, και άλλοι μιλούν για ένα ισχυρό «μαγνητικό πεδίο», για ένα «χρήσιμο εργαλείο» στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Εμφανίστηκε υπό τους ήχους του τραγουδιού «We are the Champions» των Queen για να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας και να πρωταγωνιστήσει σε άρθρα ξένων μέσων. Στο κεντρικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παραχώρησε μια ομιλία που θύμισε εκείνη της Μισέλ Ομπάμα το 2008, στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Αργότερα η λογογράφος της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, παραδέχθηκε ότι «δανείστηκε» κατά λάθος ορισμένα αποσπάσματα από ομιλία που είχε εκφωνήσει η νυν πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Η Μελάνια Τραμπ τραβά τα βλέμματα και εγείρει προβληματισμούς. Ορισμένοι υποτιμούν την παρουσία της φέρνοντας στην επιφάνεια τη γυμνή της φωτογράφηση, και άλλοι μιλούν για ένα ισχυρό «μαγνητικό πεδίο», για ένα «χρήσιμο εργαλείο» στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

«Όπως και η Τζάκι έτσι και η Μελάνια είναι όμορφη και έξυπνη με επίγνωση της μόδας», είχε δηλώσει στην Daily Mail, μια από τις βιογράφους της Τζάκι Κένεντι, η Πέμελα Κέογκ.

Η Μελάνια γεννήθηκε το 1970 στη Σλοβενία. Γνώρισε τον χώρο του μόντελινγκ σε ηλικία 16 ετών, και το 1996 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε η ιστορία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μελάνια Κνάους, όπως αρχικά ήταν το επίθετό της, παντρεύτηκε, πριν από 12, περίπου, χρόνια τον Ντόναλντ Τραμπ ανοίγοντας πολλά «παράθυρα» συζητήσεων και σχολιασμών. Το μοντέλο από τη Σλοβενία, που μεγάλωσε μακριά από πολυτελείς συνήθειες, έγινε σύζυγος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, έγραφαν αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Γνωστή για τις φωτογραφίσεις της, η Μελάνια έχει πρωταγωνιστήσει σε εξώφυλλα διάσημων περιοδικών, ενώ δεν λείπουν από το βιογραφικό της και οι συνεργασίες με γνωστούς φωτογράφους.

Πεδίο αμφιβολιών και αντιπαραθέσεων έχει ανοίξει το θέμα της μόρφωσης της Μελάνια. Παρόλο που η ίδια υποστηρίζει πως έχει λάβει πτυχίο σχεδίου και αρχιτεκτονικής από το πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, οι σλοβένοι δημοσιογράφοι, Μπόιαν Ποζάρ και Ιγκόρ Ομέρζα, είχαν γράψει στη βιογραφία τους πως η Μελάνια εγκατέλειψε μετά το πρώτο έτος τη σχολή.

Μιλά, ωστόσο, πέντε γλώσσες, σλοβένικα, αγγλικά, γαλλικά, σερβικά και γερμανικά, με την βαριά της προφορά να μην μένει ασχολίαστη.

Η Μελάνια μεγάλωσε στην πρώην Γιουγκοσλαβία υπό το καθεστώς του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

Εάν εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ αμερικανός πρόεδρος, θα είναι η πρώτη σύζυγος προέδρου των ΗΠΑ που έχει φωτογραφηθεί γυμνή με χειροπέδες. Χωρίς ρούχα, δεμένη με έναν χαρτοφύλακα είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού GQ εκπλήσσοντας τους συντάκτες του εντύπου.

«Μας εξέπληξε που η απάντηση της Μελάνια ήταν θετική στην πρότασή μας», είχε αναφέρει ο αρθρογράφος, Ντάιλαν Τζόουνς, για να προσθέσει πως πιθανόν να είναι «σοβαρή πρώτη κυρία η Μελάνια, ανησυχίες όμως υπάρχουν για τον σύζυγό της».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η Μελάνια είχε δηλώσει στους New York Times πως εάν κάποτε έπαιρνε τον «τίτλο» της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, θα επέλεγε ένα παραδοσιακό προφίλ για τις δημόσιες εμφανίσεις της, «όπως οι Μπέτι Φορντ και Τζάκι Κένεντι».

Όσον αφορά στην πολιτική, υποστηρίζει την σκληρή ρητορική του Τραμπ για το μεταναστευτικό. Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, είχε πει πως η ίδια ποτέ δεν σκέφτηκε να ζήσει στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό «εγκληματίες» που απέδωσε ο σύζυγός της σε όσους περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ, ατάραχη απάντησε πως ο «Ντόναλντ μιλούσε για τους παράνομους μετανάστες».

Διεθνή μέσα αναφερόμενα στην Μελάνια, μιλούν για ένα πρόσωπο που μπορεί να λειτουργήσει ως «όπλο» του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του καμπάνια.

Όπως έχει δηλώσει ο τελευταίος σε ομιλία του, η σύζυγός του τον νουθετεί λέγοντάς του να υιοθετήσει στάση προέδρου των ΗΠΑ.

«Δίνω στον Ντόναλντ συμβουλές, πολλές φορές μάλιστα. Δεν συμφωνώ με όλα όσα κάνει και πάντα εκφράζω την γνώμη μου ανεξάρτητα από το τι πιστεύει. Αυτό είναι και το υγιές σε μια σχέση», είχε δηλώσει πριν από έναν, περίπου, μήνα η Μελάνια στο CNN.

Στην προσωπική ζωή του ζευγαριού, ο εννιάχρονος γιος των Τραμπ, Μπάρον, έχει εκδηλώσει την προτίμησή του στα κοστούμια, ενώ παίζει γκολφ με τον πατέρα του. «Τον αποκαλώ Ντόναλντ τζούνιορ. Έδιωχνε γκουβερνάντες, οικιακές βοηθούς», είχε δηλώσει η Μελάνια σε συνέντευξή της.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, πάντως, εάν η Μελάνια θα βαδίσει σε ασφαλή μονοπάτια μιμούμενη προηγούμενες πρώτες κύριες ή εάν θα διαφοροποιήσει τη στάση της μετά από ενδεχόμενη εκλογή του συζύγου της.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024