Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάμε για μπάνιο: Δέκα μονοήμερες αποδράσεις από την Αθήνα

Πάμε για μπάνιο: Δέκα μονοήμερες αποδράσεις από την Αθήνα

Η Αίγινα, το Ξυλόκαστρο, η Εύβοια, η Άνδρος. Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτά τα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους μέρη; Η απάντηση είναι απλή. Η κοντινή τους απόσταση από την Αθήνα.

Η Αίγινα, το Ξυλόκαστρο, η Εύβοια, η Άνδρος. Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτά τα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους μέρη; Η απάντηση είναι απλή. Η κοντινή τους απόσταση από την Αθήνα.

Αρχές Ιουλίου και πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που επιλέγουν κοντινούς στην Αθήνα προορισμούς, για σύντομες αποδράσεις, με σκοπό να «ξεφεύγουν» από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, σε μόλις δυο ώρες.

Το in.gr συγκεντρώνει και παρουσιάζει δέκα συνολικά προορισμούς, κοντινούς στην Αθήνα, που αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια μονοήμερη εκδρομή και αναζωογόνηση, ενώ ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Στη Ραφήνα




Σε ιδανική απόσταση από την Αθήνα, μια ώρα περίπου με το αυτοκίνητο, η Ραφήνα ενδείκνυται για μια μονοήμερη εκδρομή. Μάλιστα, το Κόκκινο Λιμανάκι αποτελεί δημοφιλή παραλία για όλους όσοι προτιμούν τις ανοργάνωτες πλαζ. Η Ραφήνα ενδείκνυται για οικογένειες, ενώ λίγο μετά, στο Σχοινιά, μπορεί κανείς να βρει οργανωμένες παραλίες με beach bar, που προσελκύουν κατά βάση νεανικό κοινό.

Διαβάστε περισσότερα για τη Ραφήνα στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Στο Λουτράκι




Αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της μεγαλούπολης, αφού μέσα σε λίγη ώρα από την Αθήνα, μπορούν να κολυμπήσουν στα πράσινα- από τα πεύκα- νερά της Μυλοκοπής ή στο ακρωτήρι Μελαγκάβι. Επίσης, ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η παραλία του Λουτρακίου, ενώ απαραίτητη κρίνεται η στάση για φαγητό ή καφέ πλάι στο κύμα.

Διαβάστε περισσότερα για το Λουτράκι στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Στην Αίγινα




Το πολύ σε μια ώρα από τον Πειραιά, φτάνει κανείς στην Αίγινα, το όμορφο αυτό νησάκι του Αργοσαρωνικού. Οι επιλογές για μπάνιο είναι αρκετές. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τη Σουβάλα και την Πέρδικα, με κρυστάλλινα νερά και καλές ψαροταβέρνες. Μάλιστα, από το λιμανάκι της Πέρδικας, μπορεί κανείς να πάρει το καραβάκι και να φτάσει στο νησάκι Μονή. Πρόκειται για τόπο ακατοίκητο. Ο επισκέπτης θα δει διάφορα ζώα-ελάφια και παγόνια ανάμεσα σε αυτά- και φυσικά, θα απολαύσει το μπάνιο του σε μια από τις δυο παραλίες του μικρού αυτού νησιού.

Διαβάστε περισσότερα για την Αίγινα στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Στο Αγκίστρι




Ανάμεσα στην Αίγινα και στις ακτές της Πελοποννήσου, υπάρχει ένα πανέμορφο νησάκι, το Αγκίστρι. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η ηρεμία του μέρους συνθέτουν ένα γαλήνιο σκηνικό, που θα κάνει τον επισκέπτη να δικαιωθεί για την επιλογή του. Αξίζει να επισημανθεί ότι κοντά στο Αγκίστρι, βρίσκεται το χωριό Απόνησος, το οποίο διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα και «κερδίζει» όποιον το προσεγγίζει. Η παραλία της Απονήσου είναι οργανωμένη, ενώ υπάρχουν και επιλογές για φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα για το Αγκίστρι στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Στη νότια Εύβοια




Η νότια Εύβοια αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για μονοήμερη απόδραση . Ειδυλλιακές παραλίες και πυκνή βλάστηση συνθέτουν το σκηνικό του τόπου. Ο επισκέπτης μπορεί να κολυμπήσει σε μια από τις πολλές γραφικές παραλίες της κωμόπολης Μαρμάρι (το λιμάνι της συνδέεται με τη Ραφήνα), όπως είναι η Μεγάλη Άμμος και η Κάβος. Η εκδρομή μπορεί να ολοκληρωθεί με φαγητό στις ποικίλες επιλογές που προσφέρει το μέρος.


Διαβάστε περισσότερα για τη Νότια Εύβοια στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Στο Ξυλόκαστρο

Αγαπημένη επιλογή, μιας και σε μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα μπορεί κανείς να βρεθεί σε ένα τοπίο που συνδυάζει το πράσινο των δέντρων με το μπλε της θάλασσας, και να βιώσει την απόλυτη ηρεμία μακριά από την κίνηση της πόλης. Το- προστατευόμενο- πευκοδάσος του Πευκιά γοητεύει όσους το αντικρίζουν. Μετά την βόλτα στο δάσος, η βουτιά με το καταπράσινο φόντο έρχεται να ολοκληρώσει το πανέμορφο σκηνικό. Μια επίσης ιδιαίτερα καλή επιλογή για μπάνιο είναι η Συκιά, όπου και υπάρχουν επιλογές για καφέ και φαγητό. Η εκδρομή μπορεί να ολοκληρωθεί με βόλτα στον παραλιακό δρόμο του Ξυλοκάστρου, που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Τον Αύγουστο δε, στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία, πραγματοποιείται και έκθεση βιβλίου, που τραβά ακόμη περισσότερο τα βλέμματα του κόσμου.



Στο Αλεποχώρι, στην Ψάθα




Σε περίπου μιάμιση ώρα από την Αθήνα ο επισκέπτης φτάνει σε ένα πολύ όμορφο μέρος, που μοιάζει να απέχει πολύ παραπάνω από το κέντρο της πόλης. Πεντακάθαρα νερά, φυσική ομορφιά που μαγνητίζει και μια παραλία μεγάλη σε έκταση, ώστε να ικανοποιεί κάθε γούστο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οργανωμένα σημεία για όσους το επιλέξουν, αλλά και πιο απομονωμένα, για όσους προτιμούν ηρεμία, μακριά από την πολυκοσμία.

Διαβάστε περισσότερα για το Αλεποχώρι στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Στο Ναύπλιο




Οι παραλίες Αρβανιτιά και Καραθώνα αποτελούν έναν σοβαρό λόγο για να επισκεφτεί κανείς το Ναύπλιο. Ιδανικές για οικογένειες, οργανωμένες, βρίσκονται στο κέντρο-απόκεντρο του Ναυπλίου, αποτελώντας την πρώτη στάση της μονοήμερης εκδρομής. Η ημέρα επιβάλλεται να συνεχιστεί με βόλτα στα γραφικά σοκάκια του Ναυπλίου, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα στενάκια της Ρώμης, και να ολοκληρωθεί με παγωτό από τον διάσημο «Ιταλό».

Διαβάστε περισσότερα για το Ναύπλιο στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ



Στην Ύδρα




Το πανέμορφο αυτό νησάκι του Αργοσαρωνικού είναι προσβάσιμο από το λιμάνι του Πειραιά σε δυο ώρες το μέγιστο. Κοσμοπολίτικη, γραφική και αρχοντική, η Ύδρα θα «παρασύρει» τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Η καλύτερη επιλογή για να περάσει κανείς την ημέρα του στην Ύδρα, είναι να κολυμπήσει στους κολπίσκους μπροστά από την «Σπηλιά» ή την «Ydronetta», για να απολαύσει ταυτόχρονα το πιο όμορφο φόντο. Επίσης, για όσους προτιμούν οργανωμένες παραλίες, το Μπίστι και ο Βλυχός ενδείκνυνται. Αξίζει, φυσικά, και μια βόλτα στα σοκάκια του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα για την Ύδρα στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ


Στην Άνδρο

Εάν τώρα θέλει κανείς να βρεθεί σε ένα κυκλαδίτικο νησί, και μάλιστα στο δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος των Κυκλάδων, δεν έχει παρά να επιβιβαστεί είτε στο ταχύπλοο είτε στο συμβατικό πλοίο από Ραφήνα. Σε μόλις μια ώρα ή σε δύο ώρες αντίστοιχα, ο επισκέπτης θα βρεθεί στην Άνδρο. Επειδή βέβαια το νησί είναι μεγάλο, η ιδανική επιλογή είναι να πάει κανείς στην παραλία Χρυσή Ακτή ή στα Γιάλια. Πρόκειται για οργανωμένες παραλίες με δυνατότητες καφέ και φαγητού. Αξίζει να επισημανθεί ότι το νησί διαθέτει αρχοντική Χώρα, συνεπώς μπορεί κανείς, εάν θελήσει, να κάνει μια βόλτα εκεί. Προορισμός για οικογένειες, αλλά και για παρέες, η Άνδρος πληροί της προϋποθέσεις για μια κοντινή απόδραση, και μάλιστα σε νησί των Κυκλάδων.

Διαβάστε περισσότερα για την Άνδρο στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024