Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Chanel «κατέλαβε» την Κούβα στην πρώτη πασαρέλα μετά την Επανάσταση

H Chanel «κατέλαβε» την Κούβα στην πρώτη πασαρέλα μετά την Επανάσταση

Σε ιδιωτική πασαρέλα για τον γαλλικό οίκο μόδας Chanel μετετράπη η αποικιακή λεωφόρος Πασέο δελ Πράδο της Αβάνας, με δεκάδες celebrities να «παρελαύνουν» στο νησί του Φιντέλ σε ένα πρωτόγνωρο υπερθέαμα σχεδόν «απαγορευμένο» για τους Κουβανούς που έμειναν να κοιτούν από μακριά, την πρώτη διεθνή επίδειξη μόδας μετά την Επανάσταση του 1959. Φωτορεπορτάζ.

Σε ιδιωτική πασαρέλα για τον γαλλικό οίκο μόδας Chanel μετετράπη η εμβληματική αποικιακή λεωφόρος Πασέο δελ Πράδο της Αβάνας, με δεκάδες celebrities να «παρελαύνουν» στο νησί σε ένα υπερθέαμα σχεδόν «απαγορευμένο» για τους ίδιους τους Κουβανούς που έμειναν να κοιτούν από μακριά, πίσω από τις γραμμές που είχαν σχηματίσει εκατοντάδες αστυνομικοί.

Πρώτα ήλθε η ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, ακολούθησαν οι Rolling Stones, στη συνέχεια έδεσε το πρώτο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο έπειτα από πενήντα ολόκληρα χρόνια και τώρα ήρθε η σειρά της Chanel να παρουσιάσει τη νέα κολεξιόν του Καρλ Λάνγκερφελντ στην πρώτη διεθνή επίδειξη μόδας στην Αβάνα μετά την Επανάσταση του 1959.

Celebrities κατέκλυσαν το νησί του Φιντέλ Κάστρο, ανάμεσά τους ο ίδιος ο σχεδιαστής Καρλ Λάνγκεφελντ, το σούπερ μόντελ Ζιζέλ και οι ηθοποιοί Βιν Ντίζελ και Τίλντα Σουίντον για την παρουσίαση της κολεξιόν Cruise -παρόλο που τα προϊόντα του οίκου Chanel ούτε πωλούνται στην Κούβα, ούτε είναι προφανώς προσιτά για το μέσο κουβανικό μηνιαίο μισθό των 25 δολαρίων.

Οι δρόμοι της Αβάνας μετατράπηκαν σε πασαρέλα διασήμων με τους VIP καλεσμένους να φθάνουν στο χώρο της επίδειξης με συλλεκτικά αυτοκίνητα αντίκες. Όμως οι κάτοικοι της Αβάνας μπορούσαν να παρακολουθούν μόνο πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας, γεγονός που έκανε ιδιαίτερα αρνητική αίσθηση, όπως σημειώνει το BBC με πολλούς Κουβανούς να εκφράζουν ενόχληση και απογοήτευση.

«Είναι κρίμα που δεν μας αφήνουν να περάσουμε» δήλωσε ο Κουβανός Ρεϊνάλντο Φονσέκα που θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του μόντελινγκ. «Είμαι συγκινημένη για το σόου τη Σανέλ, αλλά οι άνθρωποι δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν το σόου» ανέφερε επίσης η Νάιβι Φερνάντες, μοντέλο από την Κούβα.

Η συναυλία των Rolling Stones τον Μάρτιο στην Κούβα ήταν δωρεάν για το κοινό.

Η επίδειξη μόδας του οίκου Chanel είναι το πιο πρόσφατο, και το πλέον φανταχτερό, σημάδι της αναθέρμανσης των σχέσεων της Κούβας με τη Δύση μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Αβάνας-Ουάσινγκτον πέρυσι.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος κρατάει το «τιμόνι» του δημιουργικού τμήματος της Chanel από το 1983, δήλωσε ότι η τελευταία του συλλογή είναι εμπνευσμένη από τον πολιτιστικό πλούτο και το άνοιγμα της Κούβας.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής της Chanel, Μπρούνο Παβλόβσκι, δεν ήταν σίγουροι εάν θα ήταν η πρώτη εταιρεία που θα έκανε ένα σόου στην Κούβα, αλλά όπως σημείωσε οι κουβανικές αρχές ήταν πολύ φιλόξενες και εξυπηρετικές.

Πάντως ο Παβλόβσκι είπε ότι είναι πολύ νωρίς για την Chanel, η οποία διαθέτει λιγότερες από 200 μπουτίκ σε όλο τον κόσμο, να ανοίξει κατάστημα στην Κούβα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024