Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγόπουλα θα ζήσουν τη χαρά του βραζιλιάνικου καρναβαλιού

Προσφυγόπουλα θα ζήσουν τη χαρά του βραζιλιάνικου καρναβαλιού

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διασημότερου καρναβαλιού του κόσμου, 40 προσφυγόπουλα από επτά διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών η Συρία και το Σουδάν, θα παρελάσουν στο σαμποδρόμιο του Ρίο με τη σχολή σάμπα Μανγκέιρα, στο παιδικό της τμήμα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διασημότερου καρναβαλιού του κόσμου, 40 προσφυγόπουλα από επτά διαφορετικές χώρες, όπως η Συρία και το Σουδάν, θα παρελάσουν στο σαμποδρόμιο του Ρίο μαζί με την σχολή σάμπα Μανγκέιρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR), πρόκειται για κορίτσια και αγόρια ηλικία 6 έως 14 ετών που προέρχονται από τη Συρία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, την Ανγκόλα, το Κονγκό και τη Λιβύη.

Θα παρελάσουν με την ομάδα «Pluft, το μικρό φάντασμα», το παιδικό τμήμα της Μανγκέιρα, ενώ θέμα τους θα είναι ο κόσμος των παραμυθιών.

Η παρέλαση της Μανγκέιρα «mirim» (παιδικό τμήμα), στην οποία συμμετέχουν 2.000 παιδιά, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1987 στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός κοινωνικού προγράμματος της Mangueira, της πλέον παραδοσιακής σχολής σάμπας του Ρίο, που ιδρύθηκε το 1928.

Η παιδική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από δύο νύχτες παρελάσεων στο σαμποδρόμιο κατά τη διάρκεια των οποίων οι 12 καλύτερες σχολές της σάμπα θα προσφέρουν απλόχερα θέαμα ενώπιον 70.000 θεατών.

Η πρόσκληση που απευθύνθηκε στον οργανισμό IKMR (Γνωρίζω τα Δικαιώματά μου) με αποδέκτες τα προσφυγόπουλα προήλθε από την τραγουδίστρια Μαρία Μπετάνια, την οποία θα τιμήσει η σχολή Μανγκέιρα στην παρέλασή της τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, δεύτερη και τελευταία νύχτα των παρελάσεων.

«Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά πρόσφυγες πρόσβαση στην κουλτούρα της Βραζιλίας με έναν διασκεδαστικό τρόπο, μέσω αυτής της γιορτής που είναι τόσο πλούσια σε διαφορετικότητα. Το να χορέψουν σε αυτό τον κόσμο της φαντασίας, των χρωμάτων και των ρυθμών θα αποτελέσει μια μαγική εμπειρία για εκείνα» υπογράμμισε η πρόεδρος του IKMR, Βιβιάν Ρέις, σε μια ανακοίνωση.

Η IKMR είναι μια κυβερνητική οργάνωση της Βραζιλίας, εταίρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το έργο της οποίας επικεντρώνεται στα παιδιά πρόσφυγες και στην προώθηση της αξιοπρέπειάς τους και της ενσωμάτωσής τους, σύμφωνα με την Ρέις.

Η Μανγκέιρα θα είναι η τελευταία σχολή που θα παρελάσει τα ξημερώματα της Τρίτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024